március, 2017

02már14:0018:00Kulisszatitkok az Axiál Kft-nél - Kihívások forgatagában: Béremelés kontra egyéb lehetőségek

Több információ

Rendezvény részletei

Időpont:
2017. március 2. (csütörtök) 14:00

 

Helyszín:
Axiál Kft.
6500 Baja, Szegedi út 147.

 

Napjainkban nem a legegyszerűbb feladat a megfelelő számú és kellő hozzáértéssel rendelkező szakemberek megtalálása, arról már nem is beszélve, hogy a kiképzést követően újabb kihívást jelent a már meglévő munkaerő megtartása. Az egyik legégetőbb problémakörről beszélgetünk klubon belül, vendégeink kiemelkedően teljesítő magyar vállalkozók.
Kíváncsi vagy, mások hogyan oldják meg a sokszor égető munkaerő helyzetet? – akkor csatlakozz hozzánk az Axiál Kft-hez tervezett beszélgetésre!

 


 

A KEREKASZTAL RÉSZTVEVŐI

A beszélgetést vezeti: Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke

 

HARSÁNYI ZSOLT, A KLUBDÉLUTÁN HÁZIGAZDÁJA
AZ AXIÁL KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA 

A bajai III. Béla Gimnáziumban megszerzett érettségi, illetve a sorkatonai szolgálat teljesítése után a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának hallgatója lett. A kötelező gyakorlat keretében több hetet töltött egy német parasztgazdaságban, és erre a „mélyvízre” a mai napig jó iskolaként tekint vissza. Friss diplomásként a Bajai Kukoricafejlesztési Rendszer szervizmérnökeként kezdte meg pályafutását. A néhai NDK-beli, illetve szovjet mezőgazdasági gépekre egyre kevésbé volt igény, így kényszerből 1991. nyarán akkori üzlettársával közös vállalkozásként alapította az AXIÁL Bt-t, amelyet azóta már az ország TOP vállalkozásai között jegyeznek.

 

ALTER RÓBERTNÉ KLÁRA
A KUNPLAST-KARSAI ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA 

Bár kibernetikus szeretett volna lenni, a GAMF gépész szakán kötött ki. Nemcsak megtanulta, meg is szerette a műanyagszakmát. Első munkahelyén azonnal a mély vízbe dobták, egy új üzem vezetésével bízták meg. Később a BRG vezető technológusa, majd személyzeti főosztályvezetője lett. Közben elvégezte a Pénzügyi Főiskolát.
A rendszerváltás után Kiskunfélegyházán, a Kunplast Műszaki Műanyaggyárnál helyezkedett el, és még ma is annak jogutódjánál, a Kunplast-Karsai Zrt-nél dolgozik. Kezdetben gazdasági igazgató volt, 1993 óta – néhány év megszakítással – a cég vezérigazgatója.

 

DR. MÓRÉ ATTILA
AZ ALPHA BEFEKTETÉSI HOLDING ZRT. TULAJDONOSA 

A rendszerváltás után három évvel vette át az akkor még állami állatkórház vezetését. Nagy fába vágta a fejszéjét, a csőd szélén álló, így privatizációra kiajánlott intézmény 15 főt foglalkoztatott, és 10 milliós forgalmat generált. A szerencsés időzítésen túl a tudásnak és a munka tiszteletének igazi sikersztori az eredménye. Ma már 16 milliárd forint a forgalma az export- és innovációorientált, gyógyszerfejlesztéssel is foglalkozó állatgyógyászati cégcsoportnak. A tulajdonos szerint a szép eredményekhez merészségre, kockázatvállalásra, és kreatív útkeresésre egyaránt szükség volt.

 

GERENDY ZOLTÁN
A BDO MAGYARORSZÁG ÜGYVEZETŐ PARTNERE 

A Budapesti Mûszaki Egyetem gépészmérnökként végzett, majd a kelet-berlini Technische Fachhochschulen szerzett gazdasági mérnöki diplomát, később a bécsi Wirtschaftsuniversitäten az LLM nemzetközi adózás terén képezte magát tovább, végül ugyanitt végzett Executive MBA területen.
A BDO Magyarország adótanácsadója és egyben ügyvezető partnere több mint 20 éve, amely idő alatt a cégcsoport a legnagyobb hazai tulajdonú könyvvizsgáló-tanácsadó cégcsoporttá vált közel 200 fős szakember állomány felépítésével és folyamatos bővítésével.

 

MOLITÓRISZ KÁROLY
AZ UNIVER-PRODUCT ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA 

1992-ben az Univernél kezdte a pályafutását. A termelés és beszerzés területén végigjárva a ranglétrát, 2002-től vezérigazgatóként irányítja az Univer Product Zrt-t. Komoly kihívásnak tartja a vállalat folyamatos és fenntartható fejlődésének biztosítását. Véleménye szerint ebben kiemelt jelentőségű feladat a cég humán erőforrásainak folyamatos fejlesztése.
A mindennapi munka során a projektek jó előkészítésében, az objektív adatokban, és az ezek részletes elemzésén alapuló döntéshozatalban bízik.

 


 

A rendezvény várható befejezése 18:00.
A program-és időpontváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Csatlakozz a klubdélutánhoz, oszd meg Te is a tapasztalataid,
és hallgasd meg mások hogyan csinálják!

 

Jelentkezési határidő: 2016. február 24.

  

A Magyarok a Piacon Klub rendezvényei zártkörűek, résztvevői kizárólag a Magyarok a Piacon Klub tagjai és a Klub vezetősége által meghívott vendégek.


 

Időpont

(Csütörtök) 14:00 - 18:00

Location

Axiál Kft.

X