Az októberi hűs időjárás még kedvesebbé teszi a szeptemberi napsütés, a balatoni idill, a vitorlák megfeszülésének a gondolatát. A lelkesedés egy év alatt sem hagyott alább, a vitorlás sport kedvelői és a Klub iránt elkötelezettek ismét szép számmal képviseltették magukat a BDO Magyarország támogatásával és a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) szakmai partnerségével megrendezett vízi programon.

A szöveg helyett beszéljenek a képek? Kattints a fotóra a videó megtekintéséhez:

vitorla

A már bevált stratégián az idén nem változtattunk, az egyenlő esélyek elvét követve, a 75-ösök a 75-ösökkel, a Bavariak pedig a Bavariakkal keltek versenyre, néhány szerencsés pedig kipróbálhatta, milyen érzés megmártózni egy nagy sebességgel süvítő katamarán fedélzetén. Kategóriánként 2 futam a napsütötte Balaton széltől tarajos hullámain. A vitorlák megfeszültek, a hajók megdőltek…húzd és ereszd, de figyelj oda, nehogy a kötél megcsavarodjon! – hangzottak el a vezényszavak. A vitorla árnyékában megnyújtózva egy új érzés keríti hatalmába az embert, ezt hívják úgy, hogy szabadság, vagy egyszerűen az adrenalin fűtötte versenyszellem késztetése hat, menj előre, szervezz biztos csapatot?!

dsc_0363

A házigazda Gerendy Zoltán így értékelte a történéseket:

„Nagy örömmel tölt el, hogy idén is ilyen szép számmal és lelkesedéssel képviseltették magukat a MAPI Klub tagjai a regattán. A vitorlázás többek között csapatmunkára, kreativitásra, egymás támogatására tanít, fejleszti a taktikai érzéket és kiszámítható biztonságra törekszik. Mi is ezen értékek mentén dolgozunk nap mint nap a BDO Magyarországnál az ügyfeleinknek és az ügyfeleinkért.”

Az izgalmakat kellemes vacsora, majd eredményhirdetés követte. Az est kuriózuma pedig az a beszélgetés volt, amikor a helyi fejlesztéseket szívén viselő polgármester, Dr. Bóka István, a Rióból nemrégiben hazatért olimpikon, Vadnai Benjámin, és az egykezes vitorlázás kiemelkedő hazai képviselője, Varga Lajos osztotta meg velünk élményeit.

A palackposta körbeért

Az idén ismét bebizonyosodott, hogy a kitartás, az alázat és az elszántság magunkat felülmúló cselekvésekre késztethet, persze nem elhanyagolható a vitorlázás élmény tartalma sem. Ne feledd, a hasonló érték közösséget teremt, a közös élmény pedig elmélyíti a kapcsolatokat. 🙂

X