„A szőlő csodálatos növény. Képes túlélni a gonosz időket, megnyugvást, hitet, örömet, vigaszt, jókedvet, Uram bocsá’, kellemes bódulatot nyújtva megfáradt gazdájának. Ám, hogy szerény megélhetést is biztosítson, ahhoz a hagyományok tisztelete mellett új törekvésekre, mívesebb technológiára és értő fogyasztókra – úgymond “borivókra” van szükség. Igen, borivókra, akik érzik, értik a műveket, a kompozíciókat, hiszen a jó borok finoman hangszerelt alkotások. A jó bor halkan és tisztán szól, akár egy gregorián ének, mely feledhetetlenül simogatja a pincék templomi csendjét.”
Figula Mihály

 

Tisztelt Klubtagunk!

Ezúton tisztelettel meghívom Önt a Magyarok a Piacon Klub

Borestjére.

A rendezvény időpontja:

2012. november 28. 18 óra

A rendezvény helyszíne:

Manna Étterem

1013 Budapest, Palota út 17.

Az est alkalmával a Figula Pincészet kiváló borait kóstolhatják meg a Manna Étterem remek ételkínálatával társítva.

A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. A hagyományok tisztelete mellett munkájuk során felhasználják a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket.

Szőlőskertjeik a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban.

A Figula Pincészet évente 80-100 ezer palack bort készít. Füredi, pécselyi és balatonszőlősi ültetvényeikről üde, frissességüket évekig megőrző fehérborokat készítenek. Legjobb területeiken különleges minőségű gyümölcsöt tudnak termelni, így választékukban mind fehér, mind vörösborok tekintetében megjelennek fajta- és dűlőválogatások is.

 

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a dr.horvath.barbara@intrados.org Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen legkésőbb 2012. november 20-ig.

 

Szeretettel várjuk Önöket.

X