Május végén tartotta éves Közgyűlését a Magyarok a Piacon Klub, mely során immár harmadjára választották Klubelnöknek Essősy Zsombor közgazdászt, a MAPI Zrt. vezérigazgatóját.

A közel száz vállalkozásból álló csoport 2010-es alapítása óta mára már a magyar gazdaság egyik hajtómotorjává vált, aktív vezetőségének és összetartó tagságának köszönhetően. A Klub célkitűzése a mai napig változatlan, legfőbb értéke a domináns magyar vállalkozói középréteg összetartozásának megerősítése.

Tagjai kiemelkedően teljesítő magyar tulajdonú vállalkozások, melyek összárbevétele a 2023-as évben meghaladta a 1300 milliárd Ft-ot, s több, mint 14 ezer munkavállalónak biztosítottak munkahelyet.

Az egyesület vezetőségének fontos szempontja a versenyképeség és a hatékonyság, melynek jegyében az elmúlt évek folyamán több száz változatos programmal inspirálták a tagokat. A rendezvények résztvevői a tagvállalatok tulajdonosai és első számú vezetői, akik szerint az események eredményességének egyik kulcsa, hogy őszintén és kötetlen hangulatban meg tudják egymással beszélni az aktuális kihívásokat, ezért akár a legkülönbözőbb iparágakban tevékenykedő cégvezetők is ösztönözni tudják egymást.

A Klub május végi Közgyűlése egyhangú szavazással, immár harmadjára, 5 éves határozott időtartamra meghosszabbította a Klub elnöki posztjára Essősy Zsombort (MAPI Zrt., vezérigazgató); alelnökként csatlakozott a csapathoz Nagy Ivonn (Garzon Cégcsoport, cégcsoport vezető), és elnökségi tagként továbbra is támogatja munkáját Prohászka Andrea (Tutti Élelmiszeripari Kft., ügyvezető igazgató).

Ezzel egyidejűleg a Klubtagok a jelen felügyelőbizottságnak – újabb kétéves időtartamra – egyhangúlag bizalmat szavaztak, így a tisztségeket továbbra is Kis Ernő (Metalconstruct Zrt., vezérigazgató); Krisán László (KAVOSZ Zrt., vezérigazgató); és Dr. Nyirő József (FAMÜ Kft., ügyvezető igazgató) látja el.

X