„A visegrádi négyek újraegyesítése az üzleten keresztül”

A pandémia utáni világ valós hatásai előre nem látható konfliktusokkal, váratlan mellékhatásokkal jártak Európában, amelyek súlyos gazdasági hatást gyakoroltak világszerte több ágazatra. A pandémia felgyorsította annak szükségességét, hogy összehozzuk az ipar kulcsfontosságú szereplőit a régióban egy első, ilyen körben létrejövő üzleti fórum keretében, melynek szervező tagjai a visegrádi négyek: Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország.

 

A V4 történelmi alapjai és jelenlegi politikai széttagoltsága miatt soha nem volt még ekkora szükség az alulról felfelé építkező megközelítésre a magánszektoron belül. Tekintettel Európa stratégiai-gazdasági potenciáljára és erejére, négy üzletileg érdekelt fél osztja azt a jövőképet, hogy a vállalkozókat égető kérdéseket egy közös, nyitó fórumon kell kezelni, az üzleti élet szükségleteit előtérbe helyezve.

A konferencia négy fő érintettje a Szlovák Exportőrök Tanácsa, a Magyarok a Piacon Klub, a Cseh Exportőrök Szövetsége és a Lengyel Keletkutatási Intézet. A legelső „Visegrádi Négyek az Üzletért” Konferencia, amely a szervezőbizottság mind a négy partnerével egyenlő partnerségben kerül megrendezésre, megfelelő platformot biztosít a közös témák iránt való elkötelezettség fontosságának hangsúlyozásához.

A panelbeszélgetések a következő témákra összpontosulnak: A világjárvány utáni fellendülés; Az ukrajnai háború makrogazdasági hatásai; Az energiaválság enyhítése és a V4 nemzetközivé válása. A fórum egy miniszteri panellel teljesedik ki, ahol az üzleti szférának lehetősége lesz problémáit a kulcsfontosságú döntéshozók elé tárni.

A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap visegrádi támogatásán keresztül. Az alap küldetése a fenntartható regionális együttműködés előmozdítása Közép-Európában.

A regisztrációval és a konferencia programjával kapcsolatos további információkért látogasson el weboldalunkra: https://www.visegrad4business.eu

A konferencia 2022. október 13-án lesz megtartva a pozsonyi Carlton Hotelben.

X