Varga Mihály: hamarosan robotok veszik át az irányítást Baján

Hamarosan a robotok veszik át az irányítást a bajai az AXIÁL Kft.-nél, amely új raktárépületében automatizált robotok látják majd el a logisztikai és rakodási feladatokat. A teljesen hazai tulajdonú cég kétmilliárd forint értékben bővíti telephelyét, amelyet a Nagyvállalati Beruházási Támogatáson keresztül egymilliárd forinttal segítünk – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán.

A kormányzati hozzájárulás a cég 800 munkahelyének megőrzését is segíti.

A FEJLESZTÉS EGYIKE AZOKNAK A VILÁGSZÍNVONALÚ BERUHÁZÁSOKNAK, AMELYEKRE A GAZDASÁG ÚJRAINDÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉG VAN.

A digitalizáció, a robotizáció, vagyis az ipar 4.0-s megoldások a jövő gazdaságát jelentik – hangsúlyozta a videóban Varga Mihály. Tavaly több mint 4000 milliárd forintot fordítottunk beruházások ösztönzésére, és továbbra is folytatjuk a támogató költségvetési politikát. Idén 6172 milliárd forintot, a jövő évi költségvetésben 7308 milliárd forintot szánunk gazdasági újraindítási célokra – tette hozzá.

1991-ben alapították az AXIÁL Kft.-t, akkor tíz hidralikus szivattyúval, most pedig már 68 ezer különböző típusú alkatrészt raktároznak. Kevés volt a hely – ezt osztotta meg Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A cég évente körülbelül 10 ezer tonnányi alkatrészt szállít a magyar mezőgazdasági vállalkozóknak, az építőipari vállalkozóknak és raktártechnológiával foglalkozó gazdálkodóknak. Ezt bővíteni tudták a pályázattal, amelynek köszönhetően 38 ezer doboznak teremtenek helyet, 100 ezer fajta különböző alkatrészt raktároznak majd ott, emellett pedig egy 5500 raklap tárolására alkalmas raktárat építettek. Kétmilliárd forintos beruházást valósítottak meg, amely 1 milliárd forintnyi támogatást tartalmaz – jegyezte meg.

Forrás: Portfolio.hu

X