Üzletet is hozott a banki kapcsolat

Egy vállalkozás és a bank kapcsolata több is lehet, mint pénzügyi kérdés. A Terracotta Kft. és a Bio-Fungi Kft. partnerkapcsolata például a CIB Bank szakértői támogatásával valósult meg.

A Magyarok a Piacon Klub rendezvényén találkozott először egymással a Terracotta Kft. és a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa. A CIB Bank támogatásával létrejött rendezvényen szóba került az üzleti alapú együttműködés, amely lassan egy éve tart. Ez is példa arra, mennyire sokat számít a tanácsadói szerepfelfogás a banki kapcsolatok esetében. Egy jól felkészült banki kapcsolattartó az üzlet fejlesztésében is partner.

„Mi nem „csak” finanszírozóként tekintünk a CIB Bankra, hanem olyan partnerként, amely ismer bennünket, és szakértő segítséget ad” – nyilatkozta a Store Insidernek Hajdu Balázsa Terracotta Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bio-Fungi Kft.-vel hosszú távú letermett gombakomposzt-beszállítási szerződést kötöttek, így kedvező áron és kiszámíthatóan tudják megoldani az alapanyagellátást, ráadásul azáltal, hogy az alapanyag beszállítását a Bio-Fungi végzi el a mezőlaki telephelyre, és a járműveik a visszaúton a késztermékeket szállítják a vevőik logisztikai központjaiba, még a logisztika is olcsóbb lett. A Terracotta Kft. cserébe új piacokra is segítheti a Bio-Fungit, ugyanis kísérleti jelleggel a webshopjában megkezdte a gombatermőblokk értékesítését. „A CIB Bank meghívása nélkül ez a partnerkapcsolat aligha jött volna létre” – emelte ki Hajdu Balázs.

„A gombatermesztés az egyik legfenntarthatóbb mezőgazdasági tevékenység, mivel mezőgazdasági melléktermékeket dolgoz fel úgy, hogy azok a gombatermesztés után is 100 százalékban újrahasznosíthatók.

Ez a tápanyagban gazdag komponens a Terracotta Kft. által gyártott virágföld egyik összetevője” – mondta Mutsy Árpáda Bio-Fungi Kft. tulajdonosa, aki hozzátette: épp akkor fontolgatták a webes értékesítést, amikor találkoztak a Terracottával, így merült fel, hogy az ő webshopjukon keresztül lépjenek ki az online piacra.

Essősy Zsombora Magyarok a Piacon Klub elnöke szerint valódi küldetésük a magyar vállalkozói középréteg összetartozásának megerősítése. „A vállalkozások vezetői ennek során üzletet köthetnek és értéket teremthetnek” – hangsúlyozta az elnök.
Hozzátette: a CIB Bankkal harmadik éve tartó partnerség messzire vitte e rendezvények hírét.

Forrás: storeinsider.hu

X