16 milliárdos beruházásra készül a magyar papíripari óriás

A tavaly novemberi után újabb kötvénykibocsátás előtt áll a Vajda-Papír Kft. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában – tette közzé a higiéniai papírtermékeket gyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az új kötvénykibocsátással további fejlesztéseket, beruházásokat kíván a Vajda-Papír Kft. finanszírozni, amit a vállalat általa gyártott higiéniai papírtermékek fogyása, illetve a megnövekedett vásárlói igények megkövetelnek, mind a belföldi, mind a külföldi forgalom esetében – mondta az InfoRádiónak Vajda Attila ügyvezető igazgató.

A kötvénykibocsátás közel 16 milliárd forintnyi beruházást takar, amivel a cég a gyártói kapacitásait kívánja jelentős mértékben bővíteni.

Ennek során a környezetkímélő és fenntartható technológiák közül a legmodernebb és legnagyobb kapacitású berendezések kerülnek beüzemelésre, amihez természetesen egy jelentős építőipari fejlesztés is párosul – tette hozzá a szakember.

A tavaly novemberben bejelentett dunaföldvári beruházás előkészítői feladatai lezárultak, így a fizikai megvalósítás február végén veheti kezdetét, ami a tervek szerint a jövő év első negyedévére fejeződhet be.

A járvány alatt is bővült a paletta

Vajda Attila az InfoRádió kérdésére válaszolva arra is kitért, bár a pandémia során bővült a Vajda-Papír termékpalettája, nem feltétlen a Covidnak köszönhető fejlesztések záródtak le, és kerültek bevezetésre új termékek a piacra.

A környezetkímélő és fenntartható termékkategóriában történtek jelentős fejlesztések a polietilén kiváltására a papírcsomagolású toalettpapír és konyhai papírtörlők bevezetésével. A szakember megjegyezte, az első értékesítési adatok nagyon biztatóak, az Ooops! Nature termékcsalád láthatóan felkeltette a fogyasztói igényeket, kiszolgálva egy olyan kört, amely gondoskodni kíván a jövőről.

A másik termékkategória pedig azon fejlesztés, ami az elsődleges polietilén felhasználásának csökkentését szolgálja, ugyanis a jövőben a csomagolóanyagok mintegy 30 százaléka újrahasznosított polietilént fog tartalmazni.

Forrás: Infostart

X