Az összesített díjbevétel elérte a 10,3 milliárd dollárt

A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele a 2020. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során elérte a 10,3 milliárd USA dollárt, ami 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi 9,6 milliárd dollárral szemben. A növekedést elsősorban organikus úton, az előző években meghozott stratégiai döntések eredményeire alapozva érte el a céghálózat.

A BDO az elmúlt években aktív nemzetközi terjeszkedést folytatott, melynek nyomán jelenleg a világ 167 államában, 1658 irodán keresztül működteti hálózatát. A járványhelyzet fokozott kihívást támasztott valamennyi régióban, ennek ellenére a BDO globális szinten az elmúlt évben 3,3 százalékos létszámbővülést tudott végrehajtani, melynek nyomán immár több mint 91 000 alkalmazottat foglalkoztat.

A BDO Global árbevétele a most lezárt pénzügyi évben a legnagyobb mértékben, 7,7 százalékkal az amerikai kontinensen nőtt, míg az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régióban 6,2 százalékos, az ázsiai-csendes óceáni régióban 4,1 százalékos volt a növekedés.

A céghálózat messze legnagyobb bevételét továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység adja, innen származik az árbevétel 42 százaléka. Az adótanácsadás a díjak 21,6 százalékát biztosítja. Ez utóbbi tevékenységgel szinte egy szinten, 21,1 százalékon áll a további tanácsadói tevékenységek hozzájárulása a csoportszintű árbevételhez, míg az üzleti és kiszervezett szolgáltatások részaránya 15,3 százalék volt.

A nemzetközi számok azt igazolják, hogy a BDO szakértői szolgáltatásai iránt a járványhelyzet extrém kihívásai közepette is aktív ügyféligény mutatkozott, amivel tovább szilárdította vezető pozícióját a közepes tanácsadó cégek piacán – jelentette ki Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezető partnere. – Hazai szinten is kedvező fejleményeket tapasztalunk: noha HR szolgáltatásainkat leállítottuk, és az ismert körülmények miatt a hotelipari tanácsadásunk is jelentősen visszaesett, számos üzletágunk (könyvvizsgálat, adótanácsadás, jog és IT) 10 százalék feletti növekedést fog elérni. Ennek eredőjeként 2020 év végére a BDO Magyarország képes lesz megismételni a 2020-as kiugró díjbevételét, jövőre pedig (a 2019-es évhez hasonlóan) ismét kétszámjegyű növekedésre számíthat.”

Forrás: bdo.hu

X