Nagyberuházás a termelésnövekedésért!
 

– Ilyen évünk még nem volt! – Prohászka Ottó, a Tutti Élelmiszeripari Kft. alapító tulajdonosának felkiáltásával mindenki egyetért ebben az évben. A Tutti történetébe viszont a további fejlődést megalapozó, meghatározó évek egyikeként kerül be 2020.

– Annyi minden történt ebben az évben, mint korábban sosem. Ilyen évünk még nem volt! – kezdte a válaszát Prohászka Ottó arra a kérdésre, hogy mi jellemezte a Tutti Élelmiszeripari Kft.-t a világjárvány okozta gazdasági válság beköszöntével.

A jövő megalapozása

Az alapító tulajdonos elmondta: március 16-a a magyar vállalkozások életében a krízishelyzet kezdetét jelentette, a Tuttinál azonban ezen a napon kezdődött az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb beruházása. Bővítik a meglévő épületüket, ezáltal 50 százalékkal növelni tudják majd a termelési kapacitásukat. A nagyobb épülettel a gyártás és raktározás területét növelik tehát meg, de a korábbinál nagyobb hely jut a kereskedő-értékesítő csapatnak is. Mindemellett az infrastruktúra is átalakul.

– A cégünk generációváltásban van, az ügyvezetői feladatokat már a lányom látja el, én ebbe csak besegítek. Ez a mintegy kétmilliárd forintos, termelési és értékesítési kapacitás növelését célzó fejlesztés az utolsó vállalásom, jövő nyárra készülhet el, ezzel szeretném átadni a céget. Ezt még megcsinálom, s ezzel nagyon nagy lehetőséget adok az utódom kezébe, de jól kell tudni vele élni – mondta Prohászka Ottó. – A kapacitásnöveléssel olyan infrastruktúrát teremtünk, amellyel a következő egy-két évtizedre megalapozzuk a Tutti jövőjét, minden lehetőség adott lesz a kiváló működéshez – tette hozzá.

Érdekesség, hogy a Tutti a 2008−2009-es világválság idején is beruházásba fogott, akkor, amikor a krízis komoly terhet rótt a vállalkozásokra. Az „előre menekülés” taktikája akkor is bevált számukra: a válság végén megerősödve álltak a piacon. Ebben bíznak ezúttal is.

Fontosabb a minőség

A jövőben sem a mennyiség lesz azonban a fő szempont a Tuttinál, hanem – ahogy az elmúlt három évtizedben mindig – a minőség lebeg a szemük előtt minden egyes termék gyártásánál, csomagolásánál. A termékeiket rangos díjakkal jutalmazták már: a jegeskávé a legkeresettebb, s nemzetközi ismertséget is ez az ital hozott a Tuttinak sok évvel ezelőtt.

A jövőben még számtalan sikertermék születhet a Tuttiban, amelyből – bár egyre többet exportál a cég – biztosan jut nekünk is a webshopjuknak köszönhetően.

Forrás: kisalfold.hu

X