Korábbi előjelzéséhez képest jelentősen javultak a Masterplast eredmény kilátásai, ezért módosította a 2020-as évre szóló profitvárakozásait a legnagyobb magyar építőanyag gyártó.

A most kiadott prognózis szerint a 2019 decemberében kiadott stratégiai növekedési terveket a vállalat eredményei várhatóan minden pontban meghaladják. Az árbevétel 12 százalékos bővülése mellett a társaság értékcsökkenés nélküli működési eredménye a 2019 évben elért értéket 40 százalékkal múlja felül, és több mint 10 millió eurós összegével rekordszintre ugrik.

A pozitív tervkorrekciót az alaptevékenység kedvező alakulása, valamint a júliusban indult németországi gyártó leányvállalat eredménynövelő hatása indokolta. Hagyományos értékesítési területein a Masterplast a koronavírus kitörése óta saját gyártására és szolgáltatásainak fenntartására támaszkodva fokozatosan növelte piacrészét, amely hatékony működéssel párosulva javította a vállalat eredménytermelő képességét. Emellett júliustól a társaság belépett a magasabb nyereség tartalmú egészségipari alapanyagok piacára is, amelyhez a németországi akvizíciója során megszerzett üzemegység nyújtja a speciális termékhátteret. A most közzétett előrejelzés szerint 2020-ban a társaság árbevétele elérheti a 120 millió eurót, mialatt EBITDA-ja 8,5 százalékos arányával és 10,2 millió eurós összegével rekordszintre emelkedhet, ami esetén 6,2 millió euró összegű adózott eredmény elérése prognosztizálható.

„Fejlődési stratégiánkat és a koronavírus krízisre adott válaszaink helyességét igazolják vissza a rekordszintre javuló eredmények. A Masterplast a vírusválság alatt jelentősen megerősödött. Az építőipari szegmensben a legjelentősebb hazai piacunkon megkerülhetetlen szereplőként vagyunk jelen, míg a kibővült gyártói háttérrel az egészségiparba való belépés mellett más iparági szegmensek is elérhetővé váltak a vállalatunk számára. A stabil gyártói háttérre alapozott, eltérő iparágakat elérő több lábon állással, mély piaci beágyazottsággal és gyors reagáló képességgel felvértezve a Masterplast egy hosszabb távon bizonytalanabbá váló építőipari környezetben is megőrizheti fejlődési dinamikáját és eredményességét.” – tette hozzá Tibor Dávid a Masterplast elnöke.

Forrás: Masterplastgroup.com

X