Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A BME Polimertechnika Laborjában megtartott fórumon Józsa János rektor meghívására részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

A BME tanárai tájékoztatást adtak a miniszterelnöknek a fejlesztésről és a projekt koncepciójáról, majd Elek Jenő főorvos bemutatta és értékelte a készülék prototípusát. Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is – közölte Havasi Bertalan.

Forrás:https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/orban-viktornak-bemutattak-a-magyar-gyartasu-lelegeztetogepet-426790?fbclid=IwAR3DjrIeTrFMSSWiIay_R-Ud1UjrJsw83mV8ShZd1UmCY9cTQx4iSLCTlvc

X