Ízig-vérig családi vállalkozás a kaputechnikára specializálódott Kling Kft., amely változatos termékpalettával és komplex, egyedi megoldásokkal tűnik ki a piacon. Velük beszélgetve tényleg elhisszük, hogy nincs megoldhatatlan – vagy olyan kapu, ami nem nyílna ki, ha egy ügyfélről van szó.

Alaposan feladta a leckét a Hankook koreai tulajdonosa, amikor megsürgette magyarországi üzemük elindítását. A tervezettnél hónapokkal korábban vált szükségessé a gyár kapuinak beszerzése, ám ennyi idő alatt senki nem tudta vállalni a különleges tűzgátló redőnykapuk legyártását. A Kling nehezített pályán oldotta meg a problémát: nyáron már dübörgött az építkezés, közben folyamatosan zajlott a tervek finomhangolása, ők pedig heteken át szállítottak több mint száz egyedi méretű kaput. „A családunk már a háború előtt is kapuk és kerítések készítésével foglalkozott. Édesapánk és nagyapánk nehéz körülmények között sem hátráltak meg, és a példájuk minket is arra kötelez, hogy megoldjuk a nehézségeket” – meséli Kling Sándor elnök. Testvérével és tulajdonostársával, Kling Imre ügyvezetővel a kilencvenes évek elején még a családi házhoz tartozó műhelyben dolgoztak, ám az ezredfordulóra kinőtték, ahogy a kínálat is változott a cég fejlődésével. A billenő garázsajtók után szekciós kapuk gyártásával és automatika rendszerek forgalmazásával bővült tevékenységüket már a jelenlegi telephelyen kezdték meg, és olyan különleges megoldásokat kínálnak, mint a hőszigetelt környezetben történő pakolást lehetővé tevő kaputömítések, a fűtött és fűtetlen tereket elválasztó gyors működésű kapuk vagy a hűtőházi gyorskapu.

Hazai gyártás, magyar munkahely

Pár éve a Kling família negyedik generációja is a cégben dolgozik, hogy a korral haladva új lendülettel reagálhassanak a kihívásokra.A kihívásokat márpedig szeretik, így speciális megrendeléseket is szívesen fogadnak. „Szállítottunk már csíramentes környezetben használható automata ajtókat műtőkbe, készítettünk egyedi kapuszerkezetet csirkeneveldébe, nemrég pedig Magyarországon elsőként fejlesztettünk ipari és lakossági kapuknál egyaránt működő szúnyoghálós rendszert” – sorolja Kling Sándor. Az okosotthonok térnyerésével arra is figyelnek, hogy termékeik vezérelhetőek legyenek távolról, a környezettudatosság jegyében pedig paneljeiket az átlagosnál jobb hőszigetelésűre tervezték, és csarnokukban a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használják. Amellett, hogy világszínvonalú termékeket kínálnak, a hazai gyártás előnyeit is élvezhetik ügyfeleik. „Hatalmas raktárkészlettel rendelkezünk, így a karbantartás és az esetleges javítás egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb” – mutat rá Kling Imre. A gyorsaságot és a nagyfokú rugalmasságot a 60 munkatársból álló céges csapat támogatja. Sokukkal évtizedek óta dolgoznak együtt, a munka mellett időt szakítva a közös élményekre is, legyen szó színházról, futóversenyről – vagy éppen a leltározás szünetében tartott közös ebédről „a kibővített Kling-családdal”.

Forrás: Forbes

X