A 2019-es év utolsó rendezvényén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) új, Innovációért felelős helyettes államtitkára, Gulyás Tibor ismertette Klubtagjainkkal a 2021-es évtől bevezetésre kerülő Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Stratégia tervezetét, melynek célja, hogy a tudásipari ökoszisztéma rendszerének és finanszírozásának átalakítását támogassa, illetve a létrejövő új struktúra működését keretbe foglalja.

A helyettes államtitkár előadása a hazai gazdasági egyenlőtlenségek, a magyar KFI rendszer erősségei- és gyengeségei, az innovációs projektek jellemzői, valamint Magyarország, az EU-ban elfoglalt innovációs teljesítményének témáival kezdődött. A gazdasági kitekintést a stratégia konkrét célrendszerének ismertetése követte, mely során izgalmas beszélgetés alakult ki az előadó és a megjelent Klubtagok között.

A rendezvény célja az aktív K+F tevékenységgel rendelkező magyar középvállalatok releváns visszajelzése, véleményük és tapasztalataik összefoglalása volt, melyet az ITM beépít az idei év folyamán publikálandó anyagába.

GALÉRIA

X