Civil összefogásnak köszönhetően újult meg a budapesti Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályának kemoterápiás kezelőhelyisége

Közel 5 millió Forint értékben vásárolhatott a Szent Margit Kórház korszerű, elektromos kezelőszékeket, amelyek a kemoterápiás kezelés alatt álló betegek kényelmét szolgálják a terápia ideje alatt.

A GoPink! mellrák ellenes kampány keretében gyűjtött támogatás és a Szent Margit Kórház Oncordia a Daganatos Betegekért Közhasznú Alapítvány segítségével nyolc új, elektromos kezelőszék segíti a daganatos betegek gyógyulását és a terápiás körülmények javítását a Szent Margit Kórház Onkológiai osztályának kemoterápiás kezelőhelyiségében. Mivel Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly a megelőzésen van. A kampány is ennek a fontosságára hívja fel a figyelmet minden év októberében rózsaszín tálcákba csomagolt termesztett gombákkal. A gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a rákellenes harcot.

X