2018. december 12-én a hazai KKV szektor képviseletében a Magyarok a Piacon Klub 500.000 Ft-tal támogatta az Ökumenikus Segélyszervezet idei „szeretet.éhség.” Országos Adventi Pénzadománygyűjtését.

A nyolc éve alapított Magyarok a Piacon Klub célkitűzése az ünnepek közeledtével is változatlan, legfőbb értéke a domináns magyar vállalkozói középréteg összetartozásának megerősítése. Karácsony környékén a magyar gazdaság egyik hajtómotorjaként megpihenve, ők is gondoltak azokra, akik nélkülöznek. Működésük sikerességének egyik záloga a közel száz vállalkozásból álló csoport, akiknek együttesen fontos az összetartozás és a közös segítségnyújtás.

Ebben a szellemben zajlott a december 12-én megtartott évzáró rendezvényük is, ahol a Klub vezetőségének képviseletében Essősy Zsombor elnök 500.000 Ft-os támogatást adott át Gáncs Kristófnak, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának. Az adomány a rendezvény részvételi díjából került felajánlásra.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, mely 1991 óta segíti az összefogás erejével a nélkülözőket és a bajbajutottakat. A szervezet tevékenysége szerteágazó, jelmondatuk pedig így foglalható össze: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! Évente közel 60 ezer alkalommal biztosítanak étkezést a rászorulóknak, 300 otthonát elvesztett családnak nyújtanak menedéket, és több mint 2000 gyermek felzárkózását segítik rendszeres fejlesztő foglalkozásokkal. A Segélyszervezet munkája során nagy hangsúlyt fektet az átláthatóságra. A hozzájuk érkező adományok felhasználását a legszigorúbb nemzetközi sztenderdek szerinti könyvvizsgálat is garantálja, így hitelességükhöz kétség sem férhet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 23. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A felhívás állandó szlogenjévé vált a „szeretet.éhség.”, jelképe pedig a tört mézeskalácsszív, mely évente több százezer ember számára jelent egyet Karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel és a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor már a Karácsony fényei távolinak tűnnek.

A Magyarok a Piacon Klub büszke arra, hogy egy ilyen nemes ügyért állhatott ki és támogathatta azt!

X