Ki gondolná, hogy a szekszárdi Bodri Pincészet békésen elterülő, gazdag terméssel büszkélkedő lankáin zűrzavar támadhat? Persze a nyári időjárás szeszélyeivel, a hirtelen jött viharokkal még ez a léleknek oly kedves menedék sem szállhat harcba. Az időjárás-felelős mégis kegyes volt hozzánk, hiszen az útra kelő nap sugarai hamar felszárították az ázott és szél borzolta tájat, ezzel is kedvezve június 29-i délutáni terveinknek.

A klubtagság sportos mivoltáról tett tanúbizonyságot, és kispályás focival alapozta meg az egyébként sem visszafogott jó hangulatot. Habár érkezéskor még kételyként hatott a nézőközönség moraja, vajon, hogy lehet betalálni egy ilyen kis kapuba? – de fürgelábú focistáink hamar bebizonyították rátermettségüket. A labda folyamatosan játékban volt, hol az egyik, hol a másik csapat tagjai tűntek leleményesebbnek, ezzel is maguk javára billentve a mérleget. A gólkülönbség nem ütött léket a társaság közé, így a csapatfotó is elkészülhetett, arról nem is beszélve, hogy a fröccs így jobban esett.

A birtokséta közben fel-fel villanó tekintetekből és visszakérdezésekből kiderült, hogy nem csak engem nyűgöz le mindig ez a kis békesziget, amit évről évre fejleszt a Bodri család. Hamar rájön az ember, Dr. Bodri István nagy léptékű – mondhatnám, hogy álmodozó, de sokkal inkább – megvalósító vezető, aki elkötelezett híve a természetes energiák felhasználásának.

Az étkekben és italokban való elmerülést a klubos szimbólum, a Hollóházi porcelánok tagságnak szóló nyilvános debütálása követte. A felajánló, Pál József, a Hollóházi Porcelángyár vezetőjének szavait Felügyelő Bizottságunk képviselője, Kis Ernő továbbította, egyúttal átadott egy darabot a férfiaknak készült porcelán butéliákból Bodri István házigazdánknak. S habár István kenyere a borban lakozik, ezzel együtt a szőlőből a butéliákba is került, méghozzá törkölypálinka formájában. Ugyanakkor a hölgyeknek sincs okuk borúra, hiszen míves Hollóházi váza díszítheti majd asztalukat.

A vacsorát követően a pince hűsét a társaság maga mögött hagyta, s a koccintások és párbeszédek sorát a csillagos ég alatt folytatta. Már igencsak hajnal volt mire mindenki nyugovóra tért, így a reggel mindannyiunkat hamar utolért. Szerencsére a Pannon Kávé jóvoltából igazi kávékülönlegességek segítették az ébredést, duzzasztották ismét a vidámságot. A további részletek helyett, ezúton is invitállak kedves Klubtag, legközelebb is tarts velünk bátran!

Írta: Szabó-Lévai Annamária

X