Szikrázó napsütés forrósította fel a levegőt és szívünket egyaránt a szekszárdi Bodri Pincészethez vezető út során. Sem a hőség, sem az utazás nem tántorította el a klubtagságot. Hűs árnyékba húzódva a finom bor és friss szóda illatát szaporodó koccintások egészítették ki, fokozódott a jókedv, egyre erősödött a morajlás. A társaság összegyűltét követően Bodri István köszöntötte a vendégeket. Beszélt a birtokról, az álmokról, a már megvalósult, és még tervezett fejlesztésekről. Őszintén szólva, olykor nehéz volt odafigyelni, hiszen múlt és jövő találkozásánál ámulatba ejtett a jelen.

Bodri Pincészet 1

A 70 fős társaság jókedvűen indult felfedezőútra István vezetésével a birtokon. A modern technológiai követelményeknek megfelelő tartályok újoncnak hatnak az ősi falak közepette. Tessék csak, ez meg mi? Itt nincs tovább, csak balra, kissé nehezen értelmezhető a bátran előre vezényszó. No lám, és mégis, a fal feltárul, és titkos alagút nyílik a legnemesebb nedűk irányába. Csak szaporán, a szűk alagút bő létszámunkra tekintettel csupán szép sorban, iskolásan nyújthatott betekintést a „titkok barlangjába”.

Hirtelen már azon veszem észre magam, hogy a pincehűs enyhül, nagy vendéglátótérbe ért a társaság. Ilyen helyeken tarthatták Mátyás király idejében a lakomákat. A magyar, és még inkább a Bodri névhez hűen, ínycsiklandó grilltálak és házi rétesek kerülnek az asztalra. Jóllakottan még nagyobb élvezet a házigazda borkülönlegességeit kóstolni. A kezdeti formaságok gyorsan lazulnak, a harmadik, negyedik tételnél már a mikrofon ereje is elkélt a kóstoltató érvényesüléséhez.

Bodri Pincészet 2
Azt mondják, egy pohár bor mellett a legnagyobb problémák is megoldhatóak. Mi történik akkor, ha minőségi bor kerül egy prémium társaság poharába? Hajnalig tartó beszélgetések, felejthetetlen ismeretségek köttetnek, akár új ötletek születnek.
A hajnalba nyúló program ellenére a reggelizőasztalnál feltámadt a jókedv, felszínre kerültek az élmények. Ha az utóbbiakra kitérnék, még sokáig gépelhetnék, ezért most csak köszönöm a házigazda Bodri Istvánnak a nagylelkű vendéglátást, szeretetteljes fogadtatást, a klubtagoknak a remek hangulatot, és kívánok magunknak még sok hasonló, értékes pillanatot!

Lévai Annamária

X