A 2005-ben létrehozott Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj (MAMD), célja azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának. A MAMD díj nem egy termék minőségének kiválóságát, hanem a vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét hivatott igazolni.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 15-e alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen adta át az idei díjazottaknak – Bock Borászat Kft.-nek, a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-nek, valamint a Mecsekerdő Zrt.-nek – az oklevelet, az emlékplakettet és a MAMD védjegy használatának lehetőségét tanúsító bizonyítványt.

A díjat odaítélő Bizottság javaslatára Fazekas Sándor a 2012-ben díjazott vállalkozások közül két Klubatgunkank, a MIRELITE MIRSA Zrt.-nek és a Tutti Élelmiszeripari Kft.-nek adta meg a lehetőséget, hogy további három évig használhassák a MAMD védjegyet.

Forrás: www.kormany.hu
X