A Magyarok a Piacon Klub a közbeszerzési törvény módosításairól jó hangulatú kerekasztal beszélgetést tartott. A rendezvénynek a Szecskay Ügyvédi Iroda adott otthont, a beszélgetés közérthető szakmai hátteréről is az Iroda szakértői gondoskodtak.

Az egyesület elnöke, Essősy Zsombor felvezetője részeként bemutatta a rendezvény házigazdáit, Dr. Szecskay Andrást (Szecskay Ügyvédi Iroda, alapító, partner), illetve Dr. Budai Juditot (Szecskay Ügyvédi Iroda, vezető partner).

A közbeszerzési törvény változásaival kapcsolatban Dr. Wellmann György és Dr. Kiss Lilla vállalta magára a szakmai iránymutatást. Számos érdekesség, a cégek életét befolyásoló változás, olykor könnyítés került górcső alá a délután folyamán. Ugyan a 2015. november 1-jével hatályba lépő új közbeszerzési törvény több konstruktív szabályozási részletet tartalmaz, még mindig akadnak olyan anomáliák, amelyek megoldása a jogalkalmazói gyakorlatra marad.

Általánosságban elmondható, hogy az új közbeszerzési törvény megalkotásának hátterében a megváltozott uniós szabályozás áll. Az új jogszabállyal a minőség, illetve a legjobb ár-érték arányú (gazdaságilag legelőnyösebb) ajánlat került előtérbe. Ezzel együtt egyszerűsödnek és gyorsulnak a közbeszerzési eljárások.

X