A napokban tartotta a Fertilia Kft. a 2015-ös Fertilia Kalendáriumot bemutató rendezvényét. A vállalkozás hosszú évek óta készít egyedi falinaptárakat, azonban 2015-ben egy teljesen új, a fiatal magyar gazdákat bemutató alkotást hoztak tető alá. A naptár lapjain a családi gazdaságban dolgozó, vagy még tanulmányait folytató gazda lányok és fiúk láthatóak, akiket saját közegükben, agrárkörnyezetben fotóztak, hol traktoron, hol kukoricaföldön, hol fokhagyma gyűrűben.

Simon Péter, a vállalkozás ügyvezetője így fogalmazott: „Fiatal termelők csillogtatják meg tehetségüket, osztják meg gondolataikat a naptárunkban, mely szellemiségében tükrözi azokat az értékeket, amelyek jellemzőek ránk, a Fertiliára! Külön örömmel tölt el, hogy magyar cégként olyan magyar fiatalokat tudunk ilyen módon bemutatni, akik szemlátomást imádják azt, amivel foglalkoznak, hivatásuknak tekintik és magas szintű művelői is szakmájuknak. Büszkék arra, amit és ahogyan tesznek, és a jövőjüket is ebben tudják csak elképzelni.”

Az ország minden tájáról, az agrárium különböző területeiről kerültek kiválasztásra pályázat útján a zöldség- és növénytermesztéssel, állattartással, borászattal foglalkozó ifjú gazdák, agrárszakemberek.

Januártól minden héten egy-egy, a naptárban látható fiatal termelő mutatkozik be a www.farmit.hu/kalendarium oldalon, ahol a fotózásról készült pár perces kisfilm is megtekinthető.

X