Szépen terített asztallal és érdekes történetekkel várta klubtársait tegnap Pavlova Olga, a Detki Keksz ügyvezető igazgatója. Az idén 31. születésnapját ünneplő sütőipari vállalkozás vezetője beszélt a kezdetekről, az átalakulásról, s utalt a jövőre is. A gépészmérnöki végzettséggel rendelkező tulajdonosnő otthonról a „ne lopj, ne hazudj, ne csalj” értékeket hozta. Elmondása szerint csupán azt a tisztes bánásmódot várja el partnereitől, amelyet ők is tanúsítanak irántuk.

Az izgalmasnak ígérkező beszélgetés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s a számszerű termelési adatokon túl lebilincselő tényekre is fény derült, így a régi Detki üzem kezdeti funkciójára, vagy a mai Detki iroda eredeti lakójának kilétére.

A találkozó szakmai része az exportpiacok témakörére fókuszált. A délután meghívott vendége Krankovics Sándor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai üzletfejlesztési igazgatója volt, aki bemutatta a folyamatosan fejlődő Kereskedőházat. Elmondása szerint a meglévő nyugati piacok mellett fontosnak tartják a keleti nyitás stratégiáját (Szabadon: a nem nyugati piacokon való megjelenés.), s azon vannak, hogy a vállalkozók igényeihez igazodva mutassanak fel további külpiaci eredményeket. Előadásában a stratégiai fejlesztési igazgató hangsúlyozta, nem a több évtizedes vállalkozói tapasztalattal kívánnak versenyezni, ugyanakkor szívesen segédkeznek a „szakmai kapunyitó” szerepében.

X