A magyar termékek versenyképességét elősegíteni hivatott, május 20-i, a Magyar Termék Nonprofit Kft. által szervezett, Tavaszi Szakmai Napon, a hazai termelői piac meghatározó szereplői tűntek fel.

Az eseményen Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondott köszöntőt, hangsúlyozva, hogy a megnövekedett vásárlóerő minél nagyobb részét az itthon készült termékek irányába kell terelni. A magyar termék védelme, forgalmazása és népszerűsítése érdekében egy megkülönböztető rendelet három kategóriát jelöl meg a vásárlók eligazítása érdekében. Így megkülönböztetjük

  • a magyar termékek,
  • a hazai termékek, és
  • a hazai feldolgozású termékek csoportjait.

A kiemelt témák között Kecskeméti Attila, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, említést tett az elmúlt időszak hatósági tapasztalatairól, a biztonságos élelmiszer applikációról, illetve arról, milyen lehetőségei vannak, és milyen segítségre számíthatnak a kis- és középvállalkozások.

A Magyarok a Piacon Klub elnöke, Essősy Zsombor, mint a hasonló célok mentén működő kiemelt partner szervezet képviselője, előadásában a Klub bemutatásán túl kitért az együttműködés jelentőségére. Beszámolója szerint a Magyarok a Piacon Klub a kiemelkedően prosperáló magyar vállalkozásokat gyűjti maga köré, s fokozatosan építi a gazdasági értelemben példaértékű vállalkozói középosztályt.

X