A Magyarok a Piacon Klub kezdeményezésére létrejött gazdaságfejlesztési kerekasztal célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik tevékenységükkel, jelenlegi és tervezett fejlesztéseikkel hatással lehetnek a megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői, a területfejlesztésben érintett intézmények, szervezetek.

A Magyarok a Piacon Klub országos szinten tizedik alkalommal rendezte meg Csongrád Megyében, a szegedi megyeházán gazdaságfejlesztési témakörű kerekasztal beszélgetését. A megye részéről Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Vadász Csaba, az önkormáyzat főjegyzője, a központi intézményektől Tóth Róbert, az NTH tervező-elemzője, valamint Dr. Maácz Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési Főosztályának vezetője válaszolta meg a résztvevők kérdéseit.

Már a korábbi fórumok során is megvilágítást nyert, hogy a 2014-2020 közötti időszakban a jelenleginél nagyobb források állnak majd a gazdaságfejlesztésben érdekelt szereplők, így főleg a hazai KKV-ék rendelkezésére, mindazonáltal egyelőre még kérdéseket vet fel, hogy a lehívható források milyen konkrét elosztában, milyen ütemezés mentén lesznek elérhetőek. A megjelenők kérdéseiken felül javaslatokkal is éltek a fejlesztéspolitikai stratégia kapcsán, melyek például érintették az oktatás, a munkahelyi környezet, vagy a piacszerzés témakörét egyaránt.

X