A Magyarok a Piacon Klub kezdeményezésére létrejött gazdaságfejlesztési kerekasztal célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik tevékenységükkel, jelenlegi és tervezett fejlesztéseikkel hatással lehetnek a megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői, a területfejlesztésben érintett intézmények, szervezetek.

A Magyarok a Piacon Klub 7. alkalommal rendezte meg Salgótarjánban fejlesztéspolitikai témakörű rendezvényét. A helyi intézmények részéről a hatékonyabb együttműködés érdekében a vállalkozók rendelkezésére állt Székyné Dr. Sztémi Melinda, Salgótarján megyei jogú városának polgármestere, Dr. Bablena Ferenc István, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, a központi szervezk oldaláról pedig Jusztin Valéria és Dr. Petrás Ferenc, az NTH tervező-elemzői, valamint Parizán Anna, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztséi referense.

Dr. Bablena Ferenc alelnök úr kiemelte, hogy fő prioritásként kezelik a gazdaságfejlesztési kérdéseket, mindazonáltal törekszenek az aktív, folyamatos együttműködésre a társadalom többi szereplőjével, hogy egy valóban élhető, a jövő generáciiói számára is marasztaló erővel bíró környezetet tudjanak teremteni.

A fentieken túl polgármester asszony kiemelte a tervezés meg nem törő folyamatának jelentőségét, mely vonatkozásban a megyén belül kiemelt szerepet tulajdonít Salgótarjánnak, nem kizárólag megyekszékhelyként, hanem a kettészakadt megye kiegyensúlyozójó, valamint a határon túli kapcsolatokat megererősítő szervként.

X