A Magyarok a Piacon Klub kezdeményezésére létrejött gazdaságfejlesztési kerekasztal célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik tevékenységükkel, jelenlegi és tervezett fejlesztéseikkel hatással lehetnek a megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői, a területfejlesztésben érintett intézmények, szervezetek.

Győrben immáron 6. alkalommal rendezte meg gazdaságfejlesztési témakörű fórumát a Magyarok a Piacon Klub. A rendezvényen a korábbiakhoz hasonlóan szerepeltették magukat mind az állami, mind pedig a privát szféra szakértői. A megyét Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke és Székely Imre, a megyei területfejlesztési iroda referense tűntette ki aktív részvételével. A központi itányt a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal részéről Farkas Zsuzsanna tervező-elemző, illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium oldaláról Parizán Anna vidékfejlesztési referens képviselte.

A nap igazi meglepetése Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárának jelenléte volt. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár úr megerősítette az értéket teremtő vitákban való szerepvállalását, egyúttal felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a lehetőségek végiggondolása során nem szabad kizárólag a határainkon belül gondolkodni, egyúttal kiemelte a vállalkozói réteg gazdasági, jogi környezetbe való megfelelő becsatornottságának jelentőségét. Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke az utóbbi vonatkozásában hívta fel a megjelentek figyelmét a civil szerveződések, köztük a Klub tényreésére, közvetetítő szerepük megerősődésére.

X