Újabb, a Magyarok a Piacon Klub és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közti együttműködésre nyitott lehetőséget a megye Nyíregyházára látogató testvértartományi – Hey Long tartomány, illetve Harvin város – delegációjának látogatása.

A megyének a kínai tartománnyal majd 20 évre visszanyúló baráti kapcsolatai mostanra értek meg egy, a szorosabb gazdasági megfontoltságú keret-megállapodás aláírására. A szerződés leginkább az élelmiszeripar, a gyógynövény ágazat, illetve az egészségmegőrzés preventív módszereit jelöli meg fő csapásirányként.

A két terület közötti gazdasági együttműködés beindításának egyik első lépése volt az, a megyei vállalkozók szűk körét bemutató workshop, melyet a küldöttség fogadásának tiszteletére rendeztek. A workshop-on termékeiket helyzetbe hozó, illetve a pici lehetőségeket felvillantó vállalkozások szerepeltették magukat: EKO Konzerv, Szamos Kft., Gemini Trade, Tímár Gumi Kft., Agricolae Kft., Nagykállói Ipari Park, Inter Agrárium, Nyíregyházi Repülőtér, Termelő és Kereskedelmi Kft.

X