A Magyarok a Piacon Klub kezdeményezésére létrejött gazdaságfejlesztési kerekasztal célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik tevékenységükkel, jelenlegi és tervezett fejlesztéseikkel hatással lehetnek a megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői, a területfejlesztésben érintett intézmények, szervezetek.

A Komárom-Esztergom megyei fórumon számos, érdekes kérdés merült fel. A helyi adottságokra építkezve vállalkozói igényként merült fel az északi, szlovák területek felé való nyitás, egy jól működő gazdasági folyosó működtetése. A rendezvényen hangsúlyos kérdésként jelent meg a megye gazdasági, köztük turisztikai adottságainak összehangolt kihasználása.

A fórumon a tervezői oldalt a Megyei Önkormányzat részéről Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Koszorú Lajos, a Város-Teampannon Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivataltól Farkas Zsuzsanna képviselte. Az előadók egyetértettek abban, hogy az eddigi gyakorlatot felülmúlva a jövőben sokkal komplexebb, a különböző ágazati szereplőket egyaránt mozgósító megoldásokra lesz szükség.

X