„A gazdaságfejlesztés új helyszínei: városok és vidékük” címmel rendezett konferenciát a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal. Az esemény partnerei közt szerepelt a Magyarok a Piacon Klub is.

A rendezvény alkalmat teremtett az aktív párbeszédre a meghívott kormányzati és ágazati szakértők, a megyei önkormányzatok képviselői, a vidéki megyei jogú városok, kis- és középvárosok és egyéb települések képviselői, valamint gazdaságfejlesztési szervezetek, vállalatok, klaszterek és kutatóintézetek képviselői között. A konferencia „Az európai vidék jövője – Új lehetőségek a vidéki városok és önkormányzatok közszolgáltatásainak fenntartható biztosítására” című nemzetközi EURUFU projekt keretében zajlott, ezért annak tematikáját követve négy kulcsterület mentén- az egészségipar, a helyi gazdaságfejlesztés és munkalehetőségek, a fenntartható mobilitás, valamint az oktatás-képzés területének szemszögéből vizsgálta a különböző fejlesztési és fejlesztéspolitikai kérdéseket.

A konferencia az alábbi, és még sok egyéb, aktuális gazdaságfejlesztési kérdésre keresett választ.

  • Milyen ösztönzők és fejlesztési eszközök megjelenése várható a 2014-20-as tervezési időszakban?
  • „Diplomáciai” vagy valós együttműködések jellemzik a hazai városok és térségük közötti együttműködéseket?
  • Megfelelnek-e hazai városaink az erősödő környezeti érzékenység és a fenntartható városfejlődés követelményeinek?
  • Hogyan lehet javítani az elérhetőséget és megőrizni a társadalmi vonzerőt a kis- és középvárosokban?
  • Növelhető-e az ország versenyképessége a hatvan év feletti lakosság aktív bevonásával?Gazdasági szempontból versenyképes-e a hazai oktatási és szakképzési rendszer?
  • Kik és milyen módon befolyásolják a helyi gazdaságfejlesztési folyamatokat?”

Forrás: http://www.nth.gov.hu/%E2%80%9Ea_gazdasagfejlesztes_uj_helyszinei_varosok_es_videkuk%E2%80%9D_cimu_konferencia_1/index.html

X