A Magyarok a Piacon Klub kezdeményezésére létrejött gazdaságfejlesztési kerekasztal célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik tevékenységükkel, jelenlegi és tervezett fejlesztéseikkel hatással lehetnek a megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői, a területfejlesztésben érintett intézmények, szervezetek.

A Magyarok a Piacon Klub “2014-2020 Stratégiai tervezés” címmel zajló tavaszi rendezvénysorozatának kilencedik, egri állomása felkeltette a legjelentősebb Heves megyei vállalkozók, köztük a Sanatmetal, a Zele-Bau, a Stocking Trade, az SBS képviselőinek érdeklődését.
A tervezésért felelős oldalt a megye részéről a Közgyűlés alelnöke, Herman István, valamint a Területfejlesztési és Területrendezési Osztály vezetője, Domján Róbert, míg a központi oldalt Jusztin Valéria és Dr. Petrás Ferenc, az NTH tervező-elemzői, valamint Parizán Anna, a Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési referense képviselte.

A helyi tervezők a gazdasági kitörési pontokat 5 terület mentén látják kiemeleten támogatandónak, így különös figyelmet fordítanak az élelmiszeripar helyreállítására, az energetikai szekezetváltásra, a gépipar fejlesztésére, egyúttal versenyképességének fokozására, a turizmusfejlesztésre, és végül, de nem utolsó sorban külön fókuszként determinálták a KKV szektor támogatását. Habár a súlypontok gyelőre még nem tisztázódtak, a jelenlévők egyet rtettek abban, hogy továbbra is szükség van a maihoz hasonló, a különböző szektorok szereplőit építő jeleggel egy asztalhoz ültető egyeztetésekre.

X