„Mindennapi döntések, pro és contra” – ez volt a témája a Magyarok a Piacon Klub február 25-ei VIP rendezvényének. A két meghívott vendég Ocskay Szilárd, a Nexon Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Román Sándor; az ExperiDance Tánctársulat alapítója volt. Hogyan kereshetünk szövetségeseket az üzleti döntéseink sikeres megvalósításához, van-e olyan döntés, amely kudarcot hozott – többek között ilyen kérdéseket tett fel a két vendég részére Márton-Koczó Ildikó, „Az 50 legjobb magyar üzleti döntés, és15 a legrosszabbak közül” című könyv szerzője, az est moderátora.

Ocskay Szilárd, őszintén vállalta, a vállalkozása elindításakor, 1989-ben hozott egy hibás döntést: többedmagával alapította a céget, ám épp a legjobb barátjával nem találta meg a közös hangot, így hamar szétváltak útjaik. Nemcsak a közös üzletnek, hanem a barátságnak is vége szakadt. A Nexon ügyvezetője szerint jó üzleti döntéseket csak úgy lehet hozni, ha az ember a piac minden rezdülését figyeli, sőt, megpróbál a piac előtt járni pár lépéssel. Jelenleg a Nexon épp a külföldi terjeszkedést fontolgatja. Ocskay Szilárd és Román Sándor egyetértett abban, hogy a sikeres vállalkozásépítéshez szükség van szövetségesekre, akik inspirálják, hasznos inputokkal befolyásolják az adott cégvezetőt. Az ExperiDance tánctársulat megálmodója és egyben vezetője szerint időnként áldozatot kell hozni azért, hogy az eredmények jöjjenek, s ez egy művészeti vállalkozás esetén sincs másképp. Anno Román Sándor még az autóját is eladta, csak, hogy a kapott pénzt egy új táncstílust képviselő társulat létrehozásába fektesse. Jelezte, számára mostanában dilemma, hogy mikor kell csoportos, s mikor egyszemélyes döntéseket meghozni.

A két üzletember személyes és őszinte vallomása a Klub jelenlévő tagjait is megérintette, sőt, vastapsra késztette. A jelenlévők közül többen jelezték, hogy az ilyen szubjektív és szókimondó beszélgetések inspirálóak, erőt és hitet adnak a napi robothoz és a következő kihívásokhoz is.

X