2010. március 3-án közel 30 sikeres magyar vállalkozás részvételével, megalakult a Magyarok a Piacon Klub.

A Heti Válasz Kiadó Kft. három éve indította útjára az olvasók körében igen népszerű, sikeres magyar kis- és közepes vállalkozásokat bemutató interjúsorozatát „Magyarok a piacon” címmel.

A heti rendszerességgel megjelenő újságrovatból konferenciasorozat is kinőtt azzal a céllal, hogy a magyar vállalkozók elismert közgazdászokkal, üzletemberekkel, állami és érdekképviseleti vezetőkkel közösen vitathassák meg a gazdaság aktuális kérdéseit, és iránymutatást, ötleteket kapjanak vállalkozásuk sikeres működtetéséhez.

A sikereken felbuzdulva az interjú alanyok együttműködésével – Kovacsics Imre Elnök Úr ötlete alapján – márciusban megalapítottuk a Magyarok a Piacon Klubot, amely civil szerveződésként a magyar tulajdonú kkv-k érdekképviseleti szerve kíván lenni. A Klubot közel harminc vállalkozás alapította meg, fővédnöke Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A Magyarok a Piacon Klub alapítói, Magyarország felemelkedése érdekében, egy zászló alá gyűjtik azokat a sikeres magyar vállalkozásokat, melyek célja a hazai termékek versenyhátrányát megszüntető, vállalkozóbarát jogszabályi környezet létrehozásának elősegítése, valamint a patrióta gazdaságpolitika és a minőségi magyar áruk és szolgáltatások népszerűsítésének támogatása.

X