„A munka jövője. A járműipari szereplők digitális átalakulása és munkaerőpiaci alkalmazkodóképességük fejlesztése a digitalizáció jegyében”

című projekt arra az igényre épül, hogy a hazai járműipari szereplők minél hamarabb képesek legyenek alkalmazkodni az őket körülvevő demográfiai, gazdasági és technológiai változásokhoz. Ennek egyik fő eszköze, a projekt keretében megvalósuló fejlesztés, melynek célja, a járműipari szereplők digitális átalakulásának vizsgálata, munkaerőpiaci alkalmazkodóképességük fejlesztése. A projekt hozzájárul a foglalkoztathatóság, az alkalmazkodóképesség, a termelékenyég és a versenyképesség javításához.

A projekt az 50 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósul meg.

Projekt azonosító: GINOP-5.3.5-18-2018-00029

Projekt címe: A munka jövője. A járműipari szereplők digitális átalakulása és munkaerőpiaci alkalmazkodóképességük fejlesztése a digitalizáció jegyében

A támogatást igénylő szervezet egy 3 tagból álló konzorcium, melynek konzorciumvezetője a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ), konzorciumi partnerei a Magyarok a Piacon Klub és a Pannon Egyetem.

Támogatási összeg: 50,00m Ft (MAJOSZ 23 154 960 Ft, MAPI Klub 16 917 040 Ft, Pannon Egyetem 9 928 000 Ft)

Támogatás mértéke: 100%

Projekt időtartam: 24 hónap

Célcsoport: 50 főnél több alkalmazottat foglalkoztató, elsősorban gépjárműi szektorban működő cégekre fókuszál a projekt, amelyek legalább 100 millió Ft-os árbevétellel rendelkeznek, jelen vannak a külpiacokon és árbevételük az elmúlt 3-5 évben növekvő tendenciát mutatott.

A fejlesztés fő célja a járműipari szereplők digitális átalakulása és munkaerőpiaci alkalmazkodóképességük fejlesztése. A projekt fő célkitűzése megvizsgálni, hogy a digitális transzformáció hogyan hat a járműiparban dolgozó munkavállalók munkaerőpiaci helyzetére, célja feltárni és meghatározni, hogy a digitális forradalom milyen hatást fejt ki a járműiparban dolgozók munkaerőpiaci státuszára, hogyan tudnak hatékonyan reagálni a digitalizáció által elindított gazdasági, társadalmi változásra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Jelen projekt forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

X