Unitech Industries Kft.

Kapcsolat:

6230 Soltvadkert, Szőlő utca 93.

+36-30/965-9480

www.unitech.co.hu

Az Unitech Industries Kft elődje (EV) kényszer vállalkozással kezdődött 1993-ban. Egy jól működő Állami Gazdaság ágazatát egy hét alatt felszámolták. Nem maradt más lehetőség, mint a szabadpiacon keresni meg az akkor 6 fős család megélhetéshez szükséges pénzt. Sikerült megtalálni a fizetőképes keresletet, a speciális gépek tervezésével és gyártásával, pl. hideglevegős ködpermetező, műanyagipari konfekcionálok, speciális gépek javításával, átalakításával.

Azután változott a vállalkozásunk műszaki iránya, miután az egyik fiú a BME géptervező és gépgyártás technológiai szakra beiratkozott. Jelezte, hogy szeretné magát kipróbálni vállalkozóként. Az egyetem elvégzése alatt is együtt dolgoztunk és látszott, hogy komoly a szándéka. A diploma megszerzése után (2008) elkezdtük a közös munkát az egyéni vállalkozásban. Egy-két évi közös munka után körvonalazódott a távlati elképzelés. Profilváltás történt és sikeresen alkalmaztuk az évek során szerzett tapasztalatot és a felső szintű tervezői tudást. Az ipari automatizálás, robotizálás, speciális gépek tervezése és gyártása irányába indultunk el. A „nagypályára lépést” egy nagy értékű, robotizált, automata gépsor megrendelése hozta el. Ezért 2011-ben megalapították az Unitech Industries Kft-t.

A kezdetektől legalább 60 speciális, egyedi és célgépet fejlesztettünk ki. Szeretjük az igényes megrendelőket, akik magas műszaki követelményeket támasztanak. A sokéves piaci tapasztalat birtokában elkezdtük a saját termékek fejlesztését. A cél, hogy a saját igényen kívül, gépépítőknek, forgalmazóknak, a robotrendszer elemeit „Lego”-ként árusítsuk, pl. alsó-felső lineáris pályák, forgatók, kompakt cellák (robottal, robot nélkül), stb. Ígéretes számunkra, hogy a műszakilag fejlett cégek már rendelnek tőlünk komplett lineáris pályákat fogasléces hajtással, amit a belső szakemberek építenek be. A hazai gazdaságban (multi kivételével) nagyon kezdetleges szinten áll a robotizálás, automatizálás. Még ott is, ahol egyszerűen számolható a megtérülés (pl. hegesztés).

Párhuzamosan a külpiacon is szeretnének bizonyítani, elsősorban Németországban vagy a hasonló igényű piacon. Ezért a jövőben a nemzetközi szakvásárokon kiállítóként is tervezzük a megjelenést.

Természetesen a hazai piacból szeretnénk minél nagyobb szeletet megszerezni. Ezért aki ajánlatot kér tőlünk, szívesen meglátogatjuk a telephelyén és díjmentesen ötleteket adunk a probléma megoldására.

Jelenleg a négy diplomás fiammal dolgozunk együtt, ahol mindenki egy-egy külön szakterület felelőse. Ezen kívül két menyem és a feleségem is a családi vállalkozás tagja.

A családtagok csak a vállalkozás alapját adják. Nagyobb feladat esetén kb. 20 fő gyakorlott mérnök (tervező, programozó, elektromos, stb.) segíti a munkát alvállalkozóként. Ezen kívül szoros kapcsolatot építettünk ki a BME-en. Évente 3-5 diák írja nálunk a diploma munkáját (BSC, MSC) és kb. 15-18 főnek (géptervező, ipari formatervező) adunk ki évközi gyakorlati feladatokat. Ezenkívül szorgalmi időszakban hetente óraadóként is jelen vagyunk az Egyetemen. Azért, hogy a diákok munkáját hatékonyan tudjuk koordinálni, Budapesten nyitottunk mérnökirodát.

X