RIGÓ Szerszám- és Formakészítő Kft.

Kapcsolat:

1221 Budapest, Orsovai u. 3.

 +36-56-580-031

 +36-52-580-032

 rigokft@rigokft.hu

 www.rigokft.hu

Bemutatkozás:

A RIGO Kft. budapesti székhelyű, de tevékenységét Budapesttől keletre Szolnok városához 20 km.- re martfűi és tiszaföldvári telephelyeken, ipari környezetben, önálló tulajdonjogú, és teljes közművel ellátott telephelyeken végzi.

A RIGO Kft. 1990-ben alakult, 25 millió forintos törzstőkével. A jelenlegi jegyzet tőke 350 millió forint. A dolgozói létszám állandó növekedése a jellemző, és ez egyenesen arányos volt a termelés volumenének felfutásával. A dolgozói létszám jelenleg 60 – 70 fő között mozog. A termelési érték meghaladja a 600 millió forintot.

Cégünk főbb tevékenységei: nyomdaipari – könyvkötő, papírvágó – gépek, cipőipari, műszaki és műanyagipari szerszámok, szerelt, hegesztett részegységek, alkatrészek, különféle alumínium öntvények tervezése, gyártása , forgalmazása, szervízellátása.

A RIGO Kft. alaptevékenységében a szerszámgyártást határozta meg, de kezdetekben ez a profil teljesen heterogén képet mutatott. Ez azt jelentette, hogy a műanyag alakító, kivágó és mélyhúzó szerszámok gyártása mellett foglalkozott még egyedi alkatrészek és egyedi gépek gyártásával is. 1993-ban egy üzleti ajánlat alapján megkezdődött a kft-nél a könyvkötő gépek gyártása. E gyártás volumene fokozatosan növekedett, s olaszországi piacon kerültek értékesítésre. 1995-ben, a könyvkötőgép gyártásban egy újabb piaci lehetőség nyílt meg a cég számára, ami franciaországi export lehetőséget hozott.

A személyi állományt jól képzett, európai nyelveket is beszélő szakemberek alkotják. A Társaság piaci pozícióinak erősítését, vevőkörének bőovítését termékeinek és technológiáinak, valamint vevoszolgálati tevékenységének folyamatos fejlesztésével valósítja meg.
Megváltozott a termelésirányítási rendszer, bevezetésre került a számítógépes tervezési rendszer, az informatikában és a kapcsolattartásban kiépültek a kor kínálata szerinti rendszerek és több korszerű CNC megmunkáló központ került üzembe helyezésre.

X