LAVET Kft.

Kapcsolat:

1161 Budapest, Ottó utca 14. (székhely)
2143 Kistarcsa, Batthyány utca 6. (gyártóhely)

 +36-28-506-445

 +36-28-506-446

lavet@lavet.hu

www.lavet.hu

Bemutatkozás:

A LAVET Kft. állatgyógyászati készítmények fejlesztésével, törzskönyvezésével és gyártásával foglalkozó, családi tulajdonban levő magyar középvállalat. Saját fejlesztésű termékeivel a világ több, mint 40 országában, többek között Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, valamint Japánban van jelen részben saját, részben pedig a forgalmazó partnerek márkaneve alatt. Ez utóbbiak között a világ vezető állatgyógyászati cégei is szerepelnek.

Tevékenységének középpontjában az innováció áll, ennek köszönhető a nagy multinacionális cégekkel való együttműködés kialakulása. A cég árbevétele az elmúlt négy évben több mint a kétszeresére emelkedett, és 2018-ban maghaladta a 7,5 milliárd Ft-ot. Ennek mintegy 90%-a exportból származik. Egyidejűleg az alkalmazottak száma is jelentősen nőtt, és 2019. év elején elérte a 150 főt.

A cég kutatás-fejlesztési és gyártó bázisa Kistarcsán található, ahol mintegy 8000 nm alapterületen folyik a jövő zálogát jelentő új termékek fejlesztése és a törzskönyvezett készítmények gyártása.

Az innováció terén a közelmúlt legjelentősebb eredménye a hatóanyagok kellemetlen ízének megszüntetésére és azok biológiai hasznosulásának javítására alkalmas porlasztva fagyasztásos technológia kifejlesztése, üzemesítése és használata kutyák és macskák gyógykezelésére használt készítmények előállítására.

A közeljövő feladata a technológia továbbfejlesztése lovak kezelésére alkalmas gyógyszerkészítmények hatóanyagainak ízfedésére. A közeljövő nagy kihívása pedig a világ legszigorúbb hatósági előírásainak való megfelelés és ennek alapján az Amerikai Egyesült Államok gyógyszerpiacára való beszállítás lehetőségének megteremtése.

X