Darnó Hús

Kapcsolat:

9232 Darnózseli, Fő út 94.

 +36-96-584-020

 +36-96-584/021

 aktbau@aktualbau.hu

 www.darno-hus.hu

 

Bemutatkozás:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint egy évtizede gyártunk húsipari temékeket. Első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlói igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek íz-világát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

A Funkció Kft. húsfeldolgozó üzeme 1995 óta állít elő különféle húskészítményeket, melyeket “Darnó-Hús Szigetközből” néven hozunk forgalomba. 1995-ben az egykori iskola épületének átalakítását követően megkaptuk a szakhatósági engedélyeket, s 3 fővel indult el a termelés. Kezdetben 15-20 féle termékkel jelentünk meg néhány környékbeli kisbolt pultjain. Első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúrák azóta a kor igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

Húsüzemi termékeinket ma már Magyarország mintegy 500 partnerünk forgalmazza kistelepülésektől a nagyvárosokig egyaránt. Partnertörzsünket önálló kisboltok, hazai üzletláncok, lipóti pékség franchise egységek, élelmiszer-nagykereskedések, közületek, kórházak, üzemi konyhák, vendéglátó egységek alkotják de néhány termékünk már a Tesco áruházak beszállítóink pultján is megtalálható.

A K+F tevékenység során a cég által gyártott és értékesített termékeit olyan egészségvédő hatású, természetes alapú alapanyagokkal kívánja kiegészíteni (pl. lenolaj, magas EPA és DHA-tartalmú halolaj, E-vitamin, szterinek), melyek hatóanyagainak (pl. tokoferolok, fitoszterinek, PUFA-zsírsavak, omega-3) pozitív hatásai (pl. kardiovaszkuláris és tumoros megbetegedések megelőzése, koleszterin szint csökkentése,) tudományosan is jól igazoltak.

X