Csonkagroup, Csonka és Fiai Kft.

Csonkagroup logo

Kapcsolat:

9400 Sopron, Baross u. 24.​

+36-99-512-010

info@csonkaglas.com

www.csonkaglas.com

A Csonkaglast, a ma már Csonkagroup cégcsoportként működő céget édesapánk, Csonka Tivadar alapította 1982-ben.

A családi vállalkozás számos előnye a napjainkban már az öt kontinens 52 országba szállító cégcsoport vezetésében, irányításában is megjelenik. Az egykor egy családi ház garázsában kezdődő gyártás ma már 60 főt foglalkoztató 3700 m2-es beépített területtel rendelkező telephelyünkön folyik.

Sikerünk kulcsa a minőség iránti elkötelezettség, az állandó fejlesztés, a partnereinkkel való egyenrangú együttműködés, megbízhatóság.

Laboratóriumi üvegeszközöket a kezdetek óta gyártunk, üvegtechnikánkban egyedi termékek gyártását is vállaljuk. Háztartási üvegtermékeink trendglas JENA márkanéven megtalálhatók a nemzetközi piacon.

Vállalkozásunk 1996 óta volt partnere a SCHOTT Jenaer Glas GmbH-nak a hőálló jénai edények gyártásában. Miután a német cég leállította a háztartási üvegeszközök gyártását 2005-től a Csonka és Fiai Kft. új márkanéven folytatta ezek előállítását, és ezáltal Európa egyik legnagyobb hőálló üveg feldolgozójává vált. A Trendglas Jena GmbH 2006-os megalakulásával immár nemzetközivé vált a cég.

A cégcsoport Trendglas termékei a világ egyre több országában arattak sikert. A SOLO / GLOBE teáskanna család 2009-ben „Az év teáskannája” címet kapta a német TeeGschwendner hálózattól és a „Magyar Kézműves Remek” cím viselésére jogosult. Az iF Design Award napjaink legrangosabb díjai közé tartozik az innovációs terméktervezés világában. Az európai díj 60 éve ismertetőjele világszerte a tökéletes dizájnnak, a formatervezés és funkcionalitás optimális találkozásának. Ezt a tekintélyes díjat duplán is magunkénak tudhatjuk, 2013-ban SIGN teáskannánk, 2016-ban ILLOS / LUMOS nevű kannáink kaptak elismerést.

Ma a cégcsoport termékpalettáját a háztartási és laboratóriumi üvegeszközök, üvegcsövek és kristálypoharak gyártása/forgalmazása jelenti.

2019-ben üzembe helyeztük a világ jelenleg legmodernebb lézer-üvegmegmunkáló-berendezését, mely új irányunk, eddig ismeretlen perspektívákat nyit az öblösüveg megmunkálás területén.

X