Bodri Pincészet Borászati Kft.

Kapcsolat:

7100 Szekszárd, Vitéz u. 1.

 bodribor@bodribor.hu

 www.bodribor.hu

Bemutatkozás:

1999-ben vásároltuk az első földdarabot a Faluhelyi-völgyben, a ma látható kép 14-15 év munkájának eredménye. 2001-2008 között zajlottak a telepítések, a tíz kupolás pince építése 2002 decemberében kezdődött, 2003-2005 között épült a feldolgozó, a hét vendégszoba 2010-re lett kész.

Ezek mellé az épületek mellé 2008-ban kezdtük építeni azt a hatalmas, 1800 négyzetméteres alapterületű multifunkcionális pincerészt, melyben feldolgozói, tárolási, érlelési és vendéglátási funkciók mellett az új, saját, nagy teljesítményű palackozó gépsor is helyet kapott. A régi, 300 négyzetméteres pincével együtt már több, mint 2000 négyzetméternyi tároló kapacitás áll a rendelkezésünkre. Jóllehet a pince hatalmas, és az éjszakai megvilágításban bámulatos és monumentális benyomást kelt, egyáltalán nem sérti a völgy összhangját és nem türemkedik ki a tájból. Az egész komplexum mélyen be van süllyesztve a löszhegybe, külső magassága a régi pince magasságára rímel.

Az új pincével szemben 2013-ban elkészült a borbíráló központ, mely a szakmai rendezvények helyszíneként funkcionál majd, itt irodák, borbíráló helységek, pihenőszobák és raktárak kerültek kialakításra. Megújult a bevezető út, továbbá vendégek fogadására a helikopteres leszállók és a parkolók is elkészültek már mintegy 500 négyzetméteres aszfaltozott területen. Sőt lóval és a biciklivel is lehet már hozzánk érkezni. Stílusos akácból faragott “lókikötőkkel” és kerékpártárolókkal várjuk a sportos borturistákat.

Friss innováció az új, 2013 májusában nyílt OPTIMUS a’la carte étterem is. Vele szemben, a túlparton bio kert kialakítását tervezzük, tradicionális magyar gyümölcsfákkal, napon értett gyönyörű zöldségekkel, és sok egyéb friss konyhakerti növénnyel. Ezen kívül az állatfarmunk is hamarosan gyarapodásnak indul, az erdőszélen legelésző mangalicák, kecskegidák teszik majd még mesésebbé a látványt. A farmot két tüneményes puli, egy fehér, “Rizling” és egy fekete, “Kadarka” fogja őrizni.

Két ötszobás vendégház is létesül még a völgyben ugyancsak pályázati támogatással, már el is kezdődött az építésük, és várhatóan 2015-re be is fejeződik. Továbbá pályázati forrásoktól függően tervben van egy termál hotel és egy rozéüzem építése is.

X