Agroker Holding Zrt.

Kapcsolat:

4400 Nyíregyháza, Kinizsi út 2.

+36-80/512-222

+36-42/598-460

+36-42/598-469

info@agrokerholding.hu

 www.agrokerholding.hu

Az Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, illetve az Alföld észak-keleti részének egyik legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő mezőgazdasági kereskedelmi vállalkozása.

A vállalat 1993-ban alakult részvénytársasággá, tulajdonosai Kovács Károly – aki 29 éven át vezette a céget – és gyerekei Kovács Anita és Kovács Károly György. 
Hiszünk abban, hogy a üzleti siker egyik fő záloga a szilárd értékrend. Az Agrokernél igyekszünk a döntéseket a vállalati értékek alapján meghozni, melynek 4 pillére: emberek, változás, tisztesség, kölcsönösség.

A társaság a 2000-es évektől jelentős fejlődésen ment keresztül. Árbevétele több, mint tízszeresére, 1,5 milliárd Ft-ról 17 milliárd Ft-ra nőtt, noha ezen időszak alatt a gazdálkodást meghatározó külső feltételek nem mindig alakultak kedvezően. Munkavállalóinak száma is folyamatosan bővült, jelenleg 130 fő dolgozik a cégcsoportnál.

A társaság a mezőgazdasággal foglalkozó termelőket szolgálja ki, az egyéni gazdálkodóktól a társas vállalkozásokig. A széles termék- és szolgáltatási kínálat mellett földrajzilag is törekszik partnerei közelségében lenni. A nyíregyházi központi telephelyen kívül 3 környező megyében regionális telephellyel rendelkezik.

A társaság tevékenysége az alábbi fő pontokra koncentrálódik:

  • Mezőgazdasági termelőeszközök kis- és nagykereskedelmi forgalmazása.
  • Input anyagok (növényvédő szer, műtrágya, vetőmag, alkatrész) kis- és nagykereskedelme.
  • Integrátori tevékenység.
  • Termékfelvásárlás.

A holdingnak több 100%-os tulajdonú leányvállalata van, melyek tevékenységükkel szorosan kapcsolódnak mind a mezőgazdasághoz, mind az anyagcég profiljához.

A legnagyobb leányvállalat az Eszat Kft., mely a legnagyobb magyar tulajdonú üzemként ipari alma felvásárlásával, almalé sűrítmény gyártásával ill. kereskedelmével foglalkozik.

X