A magyar KKV-k operatív fejlesztési lehetőségeiről beszélgetett klubtagjainkkal Szepesi Balázs Phd, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkár helyettese.

Az államtitkár helyettes úr elmondta, hogy az ITM stratégiai terveiben – többek között – a szakképzés- és felnőttoktatás témakörére, valamint az egészség-, építő-, élelmiszer- és kreatív iparágakra fókuszál. Szóba került a modern gyárak- és a gazella program is.

A rövid felvezető után Essősy Zsombor Klubelnök moderálásával aktív párbeszéd alakult ki a minisztérium képviselője és klubtagjaink között, melynek során szóba került a magyar vállalkozások termelékenysége a visegrádi országokhoz képest, a hazai pályázati rendszer tapasztalatai, egy olyan ösztönző rendszer kidolgozása, mely támogatná a felsőoktatási intézmények és hazai KKV-k együttműködését, valamint a magyar kis- és középvállalatok közötti összefogás és együttműködés fontossága.

Az esemény résztvevőinek visszajelzése alapján a párbeszéd hasznos információkkal és tapasztalatokkal szolgált. A rendezvényről készült fotók az alábbi linken elérhetőek: képek.

X