Október közeledtével egyre gyakrabban hallhatunk és olvashatunk a mellrákról, mivel ez a mellrák elleni küzdelem hónapja.

Évente csaknem 8500 főt diagnosztizálnak Magyarországon mellrákkal, élete során pedig minden nyolcadik-kilencedik nő érintett lesz a betegségben. Sokan nem tudják, hogy 40 éves kor alatt is lehet valaki beteg, az új betegek kb. 10%-a pedig 45 évesnél fiatalabb, ezért bármilyen elváltozást észlelünk, azonnal menjünk el ultrahangos és/vagy mammográfiás vizsgálatra. 18-20 éves kortól mindenképpen érdemes éves nőgyógyászati szűrésre járni, illetve a 45–65 év közöttieknek a behívó formájában kapott mammográfiás szűrésen részt venni. De 65 éves kor után sem szűnik meg az emlőrák rizikója, innentől kezdve is kell továbbra is vizsgálatra járni. Sajnos a vizsgálatra behívott és veszélyeztetett nők fele megy el vizsgálatra, miközben a korai stádiumban felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély.

A Bio-Fungi Kft. GoPink! kampánya idén már hetedik éve támogatja rózsaszín tálcás termesztett gombatermékekkel a daganatos betegek gyógyulását. A kampány keretében egész október hónapban rózsaszín tálcában szállítjuk gombatermékeinket országosan a Tesco és az Aldi áruházakba és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatjuk az érintett betegek gyógyulását és mihamarabbi felépülését, az idei évben a Szent Margit Kórház “Fogadj örökbe egy helyiséget” programját. A megfelelő táplálkozás, a mozgásban gazdag életmód mellett vegyületeivel maga a csiperkegomba is képes csökkenteni a betegség kialakulásában kockázati tényezőként felmerülő túlzott ösztrogénszintet. Így cégünk emiatt is érintettnek érzi magát a küzdelemben.

A mellrák elleni küzdelem hónapjában és GoPink! kampányunkkal is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon és rendszeresen végezzenek önvizsgálatot, hiszen a túlélés esélye jelentősen javítható a korai stádiumban felfedezett betegség esetén. Figyeljünk oda magunkra, hogy még sok időt tudjunk együtt lenni szeretteinkkel!

Idén októberben válassza a rózsaszín tálcás gombatermékeket és támogassa Ön is a mellrák elleni küzdelmet!

Bővebb információ: www.gopink.hu

X