A kellemes nyár eleji időjárás megalapozta a Magyarok a Piacon Klub partnertalálkozójának hangulatát június első hétvégéjén. Az eseménynek a festői szépségű lillafüredi Palotaszálló adott otthont, ugyanakkor a szomszédos Kalandpark attrakcióinak köszönhetően nem szűkölködhetett a társaság aktívabb kikapcsolódásban sem.

A résztvevők legjava már péntek délután összegyűlt, hogy meghallgassa Dr. Zacher Gábor függőségek témakörben meghirdetett előadását. A toxikológusként ismertté vált szakember megszólalásával lebilincselte közönségét, és az elsőre kézenfekvőnek tűnő alkohol, drog, cigaretta szenvedélyeken túlmutatva sokkal szélesebb rétegeket érintő kérdésekre – mint a munkaalkoholizmus, vagy a social media felületek (FB, Li, Twitter, Instragam stb.) veszélyeire mutatott rá. A világ rohamosan, lassan követhetetlen tempóban változik, ugyan alig néhány évtized telt el a szinte csak a menedzsereknek megadatott bőrönd nagyságú mobiltelefonok megjelenése óta, amikor is ma már nem a kapcsolattartás mikéntje jelent „problémát”, hanem sokkal inkább az, ha 10% alá merül az okostelefonunk töltöttségi szintje. A doktor úr előadásában a téma kimeríthetetlennek mutatkozott, legalábbis ezt sejteti a 1,5 órányi töretlen figyelem, valamint az előadás után felmerülő kérdések.

Az elgondolkodás után már az élvezeteknek hódolhatott a társaság, kezdetét vette a svédasztalos vacsora élő zenei kísérettel. Most sem volt hiány interakcióból, Essősy Zsombor elnök úr motiválására eszmecsere indult a múlt és jövő sikereiről, valamint a korábbi előadás témáján felbuzdulva az addikcióról. A bőséges menü után a tagság a terasz hűsében folytatta hajnalba nyúlóan a beszélgetést.

A szombat reggeli zivataros időjárás ugyan átírta kissé a forgatókönyvet, de nem szegte kedvét a résztvevőknek és sokan csatlakoztak az esőprogramként kikiáltott Szent István-barlangba tett sétához. A nap hátralévő részében már kegyesebb volt az ég, az ebédet már a szabadban fogyaszthatták el a résztvevők, a libegőzés sem maradhatott ki, a kedvet érzők pedig a Lillafüredi Sport- és Kalandpark attrakciói közül válogathattak a délután folyamán, melyek közül a Segway túra minősült az egyik legkedveltebbnek.

Habár már a hivatalos programon túlmutatott, de a foci lelkesebb rajongóinak különleges élményben lehetett része szombat este, hiszen szemtanúi lehettek az NB1 sereghajtó Diósgyőr és a kupagyőztes Videoton összecsapásának. Annyi bizonyos, fordulatokból nem volt hiány a DVTK vadonatúj stadionjában.

Összességében jó társaságban, változatos programokkal, kellemes környezetben zártuk a félévet, a folytatással pedig hamarosan jelentkezünk! 😊

X