Nehéz időszakok, fejtörést okozó helyzetek, az átlagosnál komolyabb kihívások? Ezek és hasonló témakörök motiválták a november végi klubtalálkozónkat. Azt mondják az okos ember más hibájából tanul, egyetért? Persze könnyű lenne 60 esztendős fejjel a 20 éves önmagunk helyében döntést hozni, akkor mégis hova lenne az út izgalma? Vitathatatlan, minden életkornak megvannak a sajátos jellemvonásai, legyen szó privát vagy üzleti területről.

A vállalati kihívásokat fókuszba állító őszutó klubvendégei – Kis Ernő, Metalconstruct Zrt., vezérigazgató; Prohászka Ottó, TUTTI Kft., ügyvezető igazgató; Szabó András, Resonator Kft., alapító – tulajdonos – sokat látott vállalatvezetők, akik tapasztalataik megosztásával inspirálták a jelenlévőket, csatlakozzanak az eszmecseréhez.

A moderátor szerepet a néhány óra erejéig magára vállaló Dr. Budai Judit (Szecskay Ügyvédi Iroda, vezető partner) és Somogyi Botond (HOLD Alapkezelő Zrt., vagyonkezelő) érdeklődő kérdések sorával segítette a beszélgetés menetét annak érdekében, hogy egy-egy üzleti kihívás forrásáról, majd a megoldáskeresés irányairól tudhassunk meg többet. A délután igazi, s valószínűleg nem meglepő konklúziójára akkor derült fény, amikor a legnehezebb kihívásokra terelődött a szó. Esettanulmányok, néhány történet, egy-egy szakmai feladat, megváltozott körülmények, mindössze ennyi került szóba, amikor a legkomolyabb nehézségekről esett szó. Legyen szó külföldi érdekeltség megszüntetéséről, nagyszámú leépítésről vagy a megfelelően fejlesztett menedzserek utánpótlásneveléséről a harcedzett vezetők feladatokat, racionális döntéseket és az ehhez kapcsolódó teendőket látják. Tehát nincs lehetetlen kihívás, csupán acélos előremenet!

 

X