Őszi színekkel tarkított erdő, ámulatba ejtő méretek, múlt és jövő találkozása egy tehetséges polihisztor birodalmában. S ha mindez nem lenne elég, a házigazda Kiss László üdítő őszinteséggel mesélt vállalkozása sikereiről, nemkülönben az időközben tévútnak bizonyuló projektekről legutóbbi klubunkon.

Mintha az időjárás megérezte volna, ki kell tennie magáért, hogy megérthessük, miként indult hanyatlásnak egy birodalom, hogy aztán egy tehetséges ember hozzáfoghasson az újjáépítésnek. A Sajóbábonyi Ipari Parkban zajlik pl. környezetvédelmi, vegy-, illetve gyógyszeripari, szerelőipari tevékenység, de a kolosszális méretek ellenére még így is sok a kihasználatlan terület. Van olyan völgye a parknak, ahol egy-egy kisebb vállalkozás osztozik a kis szervizutaktól ölelt lehunyt ipar romjaival. Sokmilliárdos tervekből akad bőven Kiss László fejében, azonban az érett vállalkozó bölcsességével tudja, ha bátorsággal is, de megfelelő léptékkel szükséges tervezni az új projekteket.

A kulisszabejárás után a tapasztalatcsere fókuszába a vállalat menedzsereivel folytatható együttműködés került. Habár a cég felépítése még működhet az egyszemélyes tekintély elvén, áthatva az alapító energiáival, a működtetéshez már bizonyosan szükség van egy ütőképes menedzsmentre. A házigazda Kiss László (Kiss Cégcsoport, tulajdonos), Czigler Csaba (Rábalux Zrt., tulajdonos) és Ács Balázs (Masterplast Csoport, alapító tulajdonos) hozzászólásaiból is kiderült, minden vállalat más, cégenként egyéni megoldások születnek. A délután igazi esszenciájaként értékelhető, hogy az eltérő álláspontokból eredő véleményütköztetés új perspektívával tette gazdagabbá a fenntartható fejlesztésre berendezkedett Magyarok a Piacon Klub tagjait.

X