Zsidai Group Kft.

Kapcsolat:

1014 Budapest, Nándor u. 9,

 www.zsidai.com

Bemutatkozás:

Családi cégünk immár 37 éves múltra tekint vissza, éttermeinkben évente több százezer vendéget szolgálunk ki és közel 500 kollégánknak nyújtunk becsületes és minőségi munkahelyet 13 budapesti és 2 külföldi éttermünkben, valamint a Budai Várban található 2 boutiq hotelünkben.

Családunkban a vendéglátás nem csupán megélhetés, hanem a szó legnemesebb értelmében vett hivatás. Évtizedek óta küldetésünknek tekintjük, hogy a magyar gasztronómia végre ismét egykori, háború előtti fényében tündököljön. A budavári Fortuna utcában találtunk rá arra a helyre, amelyben 1982-ben megnyitottuk a Pierrot-t, itt kezdődött minden.

A cégcsoport fejlődése 2008-ban indult be, amikor az alapító tulajdonosok Zsidai Ilona és Péter fia, Zsidai Roy csatlakozott a családi vállalkozáshoz. A Budai Várban történt nyitások (először Pierrot, majd 21 Magyar Vendéglő, Pest-Buda Vendéglő) után 2012-ben a pesti belvárosban a budapesti SOHO-ban nyitottuk meg negyedik éttermünket, a Spílert, mely azonnal berobbant a köztudatba és magával rántotta a Gozsdu udvart is. A szintén a Gozsduban 2014-ben nyitott Spíler Shanghai-jal együtt naponta több mint 1000 vendéget szolgálnak csak itt ki, mindig a legmagasabb minőségre törekedve.

2013 januárjában kezdtük meg a közös munkát a Kempinski hotellel, melyre az akkori igazgató, Emile Bootsma kérte fel a Zsidai Csoportot. Az első közös projekt a Kempinski hotel éttermének kialakítása és működtetése lett. Az ÉS Bisztrót 2015 márciusában egy újabb egység követett, szintén a hotelben, az ÉS Deli, mely saját pörkölésű “specialty” minősítésű kávékkal és friss péksüteményekkel, szendvicsekkel hivatott a budapesti kávé kultúrát visszaemelni a fénykorába.

2013 nyarán nyitottuk meg a Baltazár Budapestet, mellyel a szállodaipar vizeire eveztünk és sikeresen helyt is álltunk: 2014 óta háromszor lett a Baltazár hotel a legjobb budapesti kis méretű szálloda a Tripadvisor-on, valamint számos nemzetközi sajtóban szerepelt Budapest legjobb hoteljeinek összeállításában.

2014 augusztusában egy szezonális teraszt is nyitottunk a Budai Várban, a Pest-Buda Teraszt.

2015-ben egy álom projekt valósult meg, amikor megnyertük a Magyar Állami Operaház és intézményei teljes gasztronómiájának kialakítását és működtetését. Az Opera Café, a Feszty Bar, a művészbüfék és az Erkel Színház büféje tartoznak irányításunk alá.

2016 egy mozgalmas év volt a cégcsoporton belül: Jamie Oliverrel kötött regionális megállapodásunknak köszönhetően megnyitottuk a sztárséf első éttermét a régióban, méghozzá a Budai Várban. Az együttműködést további nyitások követték, 2017 októberében Bécsben, decemberében pedig a pesti belvárosban, a Gozsdu udvarban nyitottunk újabb egységeket.

A sikeres budapesti Kempinski-Zsidai együttműködésnek köszönhetően 2018-ban a szállodai csoport felkérte a Zsidai Csoportot, hogy a dél-spanyolországi Marbella közelében található hoteljének vendégtereit és gasztronómiai egységeit is tervezze át és a szállodával közösen működtesse azokat. Így nyitotta meg kapuit a Kempinski Bahian belül az El Paseo del Mar a Baltazár étteremmel, a Spíler Beach Clubbal és a Black Rose bárral.

A tavalyi év sem zárult eseménytelenül: a spanyol nyitások után egy újabb Spíler egységgel bővült a cégcsoport, decemberben megnyitottuk a Spíler Budát a hegyvidéki MOM Park bevásárlóközpontban.

Szeretnénk még szélesebb spektrumon, minél több szolgáltatást világszínvonalon nyújtani és bebizonyítani, hogy Budapest is megérett arra, hogy a világ gasztrotérképére felkerüljön mind éttermeivel, úgy kávéházaival.

X