Robot-X Hungary Ipari Automatizálási Kft.

Kapcsolat:

2134 Sződ, Szent István út 2.

 +36-27-592-070

mail@robot-x.hu

www.robot-x.hu

A Robot-X a hazai ipari automatizálási piac meghatározó szereplőjeként robotcellák, szerelő- és gyártósorok, valamint célgépek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A hagyományos automatizálási vállalkozásoktól eltérően – konfekciómegoldások helyett – már a kezdetek óta nagyban saját fejlesztéseire alapoz, az innovációt pedig elsődleges céljává emelte, így rendszereiben, gépeiben sorra jelennek meg a robottechnológia legfejlettebb megoldásai.

A cég egyedi igények alapján is tervez és gyárt automatizált rendszereket, illetve saját fejlesztésű termékpalettával is rendelkezik. Az ötlettől a „kulcsrakész” kivitelezésig teljes körű hardveres és szoftveres megoldásokat, s emellett olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek az ipari automatizálási és digitalizációs megoldások teljes integrálását segítik a termelő vállalatok mindennapi működésében, azok méretétől függetlenül. A járműipartól kezdve a fém-, műanyag- vagy gyógyszeriparon és elektronikán át az élelmiszeriparig a Robot-X mára gyakorlatilag valamennyi iparágban tevékeny, kulcs ügyfelei révén kiemelt tapasztalattal azonban elsősorban a hegesztés-, melegüzemű présgépes automatizálás, illetve a gépkiszolgálás és a robotos pakoló-palettázó alkalmazások területén rendelkezik.

A vállalat 2006-ban alakult, munkavállalóinak létszáma 2019-re elérte a 140 főt. Központjai Budapest vonzáskörzetében, Sződön és Fóton működnek. A 100%-ig magyar tulajdonban lévő cég ambiciózus mérnök alapítói a mai napig a Robot-X aktív szereplői és felelősségvállalói. A robottechnológia területén szerzett közel másfél évtizedes tapasztalatának, innovatív megoldásainak köszönhetően dinamikus fejlődő cég a klasszikus robotintegrátori tevékenység mellett saját kereskedelmi, oktató, valamint kutató-fejlesztő részleget működtet. Oktatóközpontja államilag engedélyezett robotkezelő- és programozó kurzusokat, kutatás-fejlesztés részlege pedig saját fejlesztésű, robot- és vezérlésgyártóktól függetlenül univerzálisan integrálható termelésfelügyeleti rendszert is kínál.

X