Prophyl Állategészségügyi Diagnosztikai Kutató és Szolgáltató Kft.

Prophyl Kft.

Kapcsolat:

7700 Mohács, Szent István u. 18-20.

 +36-70-456-6600

info@prophyl.hu

 www.prophyl.hu

Bemutatkozás:

Családi vállalkozásként, harminc éves tapasztalattal, összesen nyolc telephelyen végez európai szinten is kiemelkedő munkát a humán- és állategészségügy területén a Prophyl Kft. Fő tevékenységeink az SPF- (Specific Pathogen Free) és vakcinatojások termelése. Az általunk megtermelt SPF tojásokat széles körben alkalmazzák alapanyagként az állatgyógyászati és humán felhasználású vakcinák előállításához, a diagnosztikában és a kutatás-fejlesztéshez Európa-szerte. A tojások eljuttatását a vevőkhöz teljes egészében a szállítmányozási üzletágunk biztosítja egész Európában.

A tojástermelésen túl folyamatosan bővülő K+F+I szolgáltatásokat is nyújtunk. Napjainkra a CRDO (Contracted Research and Development Organisation) ágazatunk az ország legnagyobb és legszélesebb körű ilyen szolgáltatást nyújtó intézménye. A 2018-ban átadott központi laboratóriumi egységünk lehetőséget biztosított arra, hogy a CRDO szolgáltatásunkat laboratóriumi kiegészítő vizsgálatok széles skálájával bővítsük.

A Dr. Marek József Állategészségügyi Laboratóriumban az alapdiagnosztikai és szerológiai vizsgálatokon túl a legmodernebb molekuláris biológiai módszerek is rendelkezésre állnak a CRDO szolgáltatás mellett, a kedvtelésből tartott és haszonállatfajok diagnosztikai igényeinek kielégítésére is.

Termelő laboratóriumainkban biológiai alapanyagokat, telepspecifikus vakcinákat állítunk elő, illetve megteremtettük a lehetőségét oltóanyag hatóanyagok és kiindulási anyagok tisztatéri előállítására is.

Mindezek mellett a mohácsi állatpatikánkban állatgyógyászati készítmények széles palettájával (gyógyszerek, oltóanyagok és eszközök) állunk a környékbeli állattartók rendelkezésére.

X