PAKOLE Trade Ipari és Kereskedelmi Kft.

Kapcsolat:

8000 Székesfehérvár, Börgöndi út 8-10.

 +36-22-316-484

 +36-22-516-316-074

 www.pakole.hu

Bemutatkozás:

A PAKOLE Kft.-t 1991-ben alapította három mérnök azzal a szándékkal, hogy a magyar felhasználók részére olyan gázüzemű fűtőberendezéseket gyártsanak, importáljanak és forgalmazzanak, melyek elsősorban az ipari terek fűtésére alkalmasak és a hagyományos fűtési rendszerekhez képest energia-megtakarításuk meghaladja a 20%-ot.

A PAKOLE Kft. megalakulásakor a Székesfehérvár, Széchenyi u. 19. sz. alatt kezdte meg tevékenységét, majd a századfordulót követően ipari területen vásárolt ingatlant a Székesfehérvár, Börgöndi út 8-10. sz. alatt, ahol berendezkedett fűtőberendezések gyártására, importjára, értékesítésére és szervizelésére.

A PAKOLE Kft. tulajdonosai a cég megalapítását megelőzően jelentős tapasztalatokat szereztek a gázüzemű infravörös hősugárzók gyártásával valamint kereskedelmével kapcsolatosan, majd az így megszerzett tapasztalatok alapján kifejlesztették saját fűtőberendezésüket, melyet GH névre kereszteltek és amelynek forgalmazása a mai napig folyamatos, sikeres és töretlen.

Felismerték, hogy az ipari fűtéstechnikai területen számottevő piacnyerésre adhat lehetőséget egy másik, széles körben alkalmazott, jelentős terméktípus, a sötétsugárzó berendezések alkalmazása. Ennek kapcsán meg is kezdték ezen termékeknek a magyarországi piacra történő bevezetését. A hazai piacon fellépő igényeket eleinte a francia Gaz Industrie cégtől való importból elégítették ki.

A fűtőberendezések értékesítési és a telepítésekhez nyújtott asszisztencia kapcsán mind inkább érezhetővé vált a professzionális gázipari építőelemek hiánya a magyarországi piacon, így a vállalkozás életében egy olyan időszak kezdődött, melyben a gyártás mellett jelentős mértékben megnövekedett az import tevékenysége is. Látva a jelentkező igényt a professzionális kiegészítők iránt, a cég vezetése célul tűzte ki, hogy felkutatja azokat az európai gyártó cégeket, melyek termékpalettája valamilyen módon integrálható volt az akkori tevékenységi körébe (folyadékos gázellátás és szerelvényei, nyomáscsökkentők, kötőelemek, falikazánok, állattartó technológiák, állattartó telepek fűtési megoldásai, stb.).

Ennek a kapcsolatépítő munkának eredményeként a Kft. számos nyugat-európai gyártó cégnek vált magyarországi viszonteladójává vagy sok esetben kizárólagos partnerévé.
Az évek múlásával ezt az import tevékenységet kibővítették egy belföldi nagykereskedelemi hálózat felépítésével, mely így olyan mértékűre duzzadt, hogy megérett az anyacégből való kiválasztásra. Így 1999-ben létrejött a PAKOLE Gáztech Kft., mely a mai napig a magyarországi kiskereskedelmi üzletek egyik legjelentősebb beszállítója.

A PAKOLE Kft. mindeközben folytatta gyártói, valamint értékesítői tevékenységét az ipari fűtéstechnika területén, melyben szintén folyamatos fejlődést tudott mutatni. Ez a fejlődés hozta magával annak gondolatát, hogy a vállalat kibővítse gyártmánypalettáját és olyan termékeket fejlesszen ki, melyeket addig importból fedezett. Ennek eredményeként a sokéves szervizelési és telepítési területen szerzett tapasztalatát egy termékbe ötvözve kifejlesztette első saját gyártású sötétsugárzó berendezését, melyet eleinte OMEGA majd ZENIT névre kereszteltek el. Mindezeken túlmenően kifejlesztettek egy mezőgazdasági területen használatos léghevítő (LH) készüléktípust is, mely felhasználását tekintve kiválóan alkalmas állattartó telepek, valamint növényházak fűtési feladatainak ellátására.

A hosszas és körültekintő piacépítésnek, valamint a kimagaslóan jó minőség eredményeképpen a Kft. ezen gyártott termékei igen népszerűek a magyarországi piacon, melynek köszönhetően a cég rövid időn belül ezen ágazat piacvezető vállalkozásává nőtte ki magát.

A magyarországi értékesítésekkel párhuzamosan a cégvezetés úgy határozott, hogy a meghatározó külföldi piacokon fokozatosan megkezdi az akkori termékpaletta értékesítését, melyenek kapcsán olyan külföldi partnerek felkutatását tűzte ki célul, akikkel hosszú távú, kölcsönös bizalomra épített kapcsolatot tud kialakítani. Ilyen és ehhez hasonló bizalmi kapcsolatok alakultak ki számos európai valamint a volt FÁK országainak tagállamaival, melynek köszönhetően a PAKOLE Kft. termékei mára 16 országban megvásárolhatóak.

X