Magyar Porcelánmanufaktúra Kft.

Kapcsolat:

3999 Hollóháza, Károlyi út 11.

 info@hollohazi.hu

 www.hollohazi.hu

 

Bemutatkozás:

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra, Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. Az ország északkeleti részén, festői erdők és völgyek között megbúvó manufaktúra 1777-ben kezdte meg működését.

A teljességgel állami tulajdonban lévő, közel száz embert foglalkoztató Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. őrzi a tradíciókat, termékei előállítása során nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a márka kedvelőinek értéket teremtve.

A vállalat regényes múlttal rendelkezik, a kezdeti üveg gyártásról a XIX. Század közepén áttértek a kőedény, majd az első világháború után az ipari porcelán gyártásra. A néhány éves ipari porcelángyártás után 1957 óta gyárt Hollóháza használati porcelánt: edényeket és dísztárgyakat. A dolgozók kőedény-korszakban elsajátított szépérzéke, szakmai készsége a porcelángyártásban is megjelent. Az 1960-as évek elejétől szakképzett és tehetséges iparművészek vették át a termékválaszték fejlesztésének feladatát, ez napjainkig sikeresen támogatja azt a törekvést, hogy Hollóháza a magyar porcelánművészet fontos műhelye legyen. Több termékcsaládunkat is szakmai díjakkal jutalmazták, a népszerű Pannónia termékcsaládot, míg három termékcsaládunk Magyar Termék Nagydíjat nyert. Termékkínálatunk a mai kor igényeinek megfelelően bővül és alakul át folyamatosan.

A Hollóházi Porcelán termékportfóliójában mindennapi használatra szánt, finoman megformált, ízlésesen dekorált tárgyak találhatók, melyek a hétköznapi környezetbe is tradícionális eleganciát és igényességet csempésznek.

X